Polikliniek Fertiliteit

Zwanger worden is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. De polikliniek Fertiliteit is er voor mensen met een kinderwens bij wie het niet lukt om binnen een jaar zwanger te worden. Ook vrouwen met een onregelmatige cyclus bij wie een spontane menstruele cyclus uitblijft, kunnen bij ons terecht.

Uw eerste bezoek

Uw huisarts verwijst u door naar de polikliniek. Tijdens uw eerste gesprek met de fertiliteitsarts of gynaecoloog vragen we naar de medische voorgeschiedenis van u en uw partner. Het is daarom gewenst dat u samen met uw partner komt.

Als het voor u en uw partner moeilijk is om binnen kantooruren te komen zijn er ook spreekuren in de ochtend en avond: tussen 7.30 en 9.00 uur en tussen 16.30 en 20.00 uur.

Meestal krijgt u bij uw eerste bezoek ook een inwendig onderzoek en inwendig echo onderzoek naar uw baarmoeder en eierstokken. Aan de hand van het eerste gesprek en de onderzoeken beslist uw arts welke extra onderzoeken u nodig heeft.

Het oriënterend fertiliteitsonderzoek (OFO)

Tijdens het oriënterend fertiliteitsonderzoek  zoeken we het antwoord op drie vragen:

  • Heeft u regelmatig een eisprong?
  • Heeft uw partner genoeg zaadcellen?
  • Kunnen de eicel en de zaadcellen elkaar bereiken? 

Om hier antwoord op te geven doen we een aantal onderzoeken:

Overige onderzoeken

Behandelingen

U kunt in het Diakonessenhuis verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan. De meest voorkomende zijn ovulatie-inductie, intra-uteriene inseminatie (IUI), in vitro fertilisatie (IVF) en intracytoplasmaire sperma-injectie (ICSI).

Wie komt u tegen?

Als u naar het Diakonessenhuis gaat voor een eerste bezoek, onderzoek of behandeling is het fijn te weten wie u allemaal kunt tegenkomen. We werken in een klein team dat bestaat uit fertiliteitgynaecologen, fertiliteitsartsen en fertiliteitsassistentes. We werken nauw samen om u de beste zorg te geven. U krijgt zoveel mogelijk begeleiding van een vaste arts. Dat draagt bij aan onze persoonlijke zorg tijdens de onderzoeken en behandelingen. Naast uw vaste arts staat ons betrokken team van doktersassistenten voor u klaar om uw vragen telefonisch en per mail te beantwoorden. Van hen krijgt u prikinstructies en zij maken echo’s tijdens de stimulaties.

Afspraak maken

Heeft u vragen over vruchtbaarheid of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. We werken in een klein hecht team waar persoonlijke aandacht altijd voorop staat.

We onderzoeken de aanspreekvorm voor patiënten op onze website

We vernieuwen onze webpagina’s over Verloskunde. Uw mening nemen we daarin graag mee. Hieronder kunt u aangeven hoe u graag aangesproken wordt op deze webpagina.

Heeft u andere opmerkingen of suggesties voor deze webpagina? Dat horen we graag. Mail naar [email protected].