Multidisciplinaire teams volwassenen

In het Diakonessenhuis werken onze medisch psychologen mee in verschillende multidisciplinaire teams voor volwassenen. Dit zijn teams waarin verschillende professionals samenwerken. Hier leest u waar deze teams zich mee bezig houden.

Geheugenpolikliniekteam

Het team van de polikliniek geheugendiagnostiek houdt zich bezig met het vinden van de oorzaak van geheugenklachten en andere problemen die met het denken te maken hebben. Psychologen zitten in dit team omdat ze veel weten over het geheugen. In dit team bespreken we u en alle andere patiënten van de geheugenpoli. Samen kijken we wat de oorzaak van uw klachten is. Soms doen we onderzoek. Dat is vaak een neuropsychologisch onderzoek. Na het bespreken van alle onderzoeken, kijken we samen wat de beste volgende stap voor u is.

Hartrevalidatieteam

Het team hartrevalidatie houdt zich bezig met herstel na een hartaandoening. Bijvoorbeeld een hartinfarct, dotter of hartoperatie. We kijken samen naar het herstel van uw lichaam. Ook kijken we hoe het emotioneel met u gaat. Onze psychologen zitten bij de besprekingen van patiënten. Daarnaast verzorgen ze voorlichtingsbijeenkomsten en leefstijltrainingen.

Diabeteszorgteam

Het diabeteszorgteam houdt zich bezig met drie punten:

  • Een zo goed mogelijke medische behandeling voor u vinden
  • Zorgen dat u zichzelf kan redden met een medische behandeling: bijvoorbeeld het spuiten van insuline
  • Zorgen dat u zich prettig voelt in uw leven

Wij kijken of u last heeft van bijvoorbeeld angst of depressie. Als het nodig is, krijgt u een behandeling.

Pijnpoliteam

Het team van de pijnpolikliniek houdt zich bezig met het voorkomen van pijn. Pijn kan ook invloed hebben op uw sociale leven. Pijn kan u verdrietig maken, of zelfs depressief. Daarom maken onze psychologen onderdeel uit van dit team. De psychologen zitten bij besprekingen en behandelen u.

Neurostimulatieteam

Heeft u altijd pijn? Dan kunt u een apparaatje krijgen in uw lichaam die de pijn vermindert. Een voorbeeld daarvan is de neurostimulator. Het neurostimulatieteam kijkt of zo’n apparaatje bij u helpt. Als u een apparaatje heeft, houdt het team u in de gaten. Onze psychologen zitten bij besprekingen en kijken of u last heeft van bijvoorbeeld angst of depressie. Ook behandelen ze u.