Skip to main content

Vragen over de kraamsuites

Waar zijn de kraamsuites in het Diakonessenhuis?

De kraamsuites bevinden zich op de vierde etage van het Diakonessenhuis Utrecht.

Kan ik een kraamsuite reserveren?

Nee, u kunt de kraamsuite niet reserveren.Tijdens uw zwangerschap kunt u aangeven in welk ziekenhuis u wilt bevallen zodat de verloskundige contact kan leggen met het desbetreffende ziekenhuis wanneer u gaat bevallen.

Is er altijd plaats? Ook als ik thuis wil bevallen maar toch onverwacht naar het ziekenhuis moet?

Wij streven ernaar om aan elke barende vrouw een kraamsuite toe te wijzen. Zijn de kraamsuites vol, dan zal de verloskundige een plaats in een ander ziekenhuis voor u regelen. Bent u al tijdens uw zwangerschap bij de gynaecoloog onder behandeling dan wordt u te allen tijde eerst op onze afdeling eerste hulp voor zwangeren gezien.

Mag mijn partner bij een keizersnede aanwezig zijn?

Ja, uw partner mag aanwezig zijn tijdens de keizersnede. Uw partner mag ook aanwezig zijn bij de ruggenprik.

Mag ik alleen mijn partner meenemen of ook andere mensen?

U kunt zelf bepalen wie er met u mee gaat. Op de OK zal dit wel altijd maar één persoon kunnen zijn. Het is verstandig om op de dag van opname aan te geven wie er met u mee gaat.

Hoelang van tevoren kan ik er terecht?

Wanneer u poliklinisch gaat bevallen zal er overleg zijn met de verloskundige wanneer zij u instuurt. Wanneer u voor een geplande keizersnede opgenomen wordt, dan hoort u een dag van tevoren hoe laat u aanwezig moet zijn.

Hoelang mag ik blijven?

U en uw partner mogen op de kraamsuite blijven zolang als medisch noodzakelijk is. Als uw baby binnen enkele dagen naar huis zou mogen kunt u informeren op de couveuseafdeling voor de mogelijkheid om in te roomen. Hierbij ligt u samen met uw baby op een kamer op de couveuseafdeling.

Mag ik ook een nachtje extra blijven?

Het is de bedoeling dat u een aantal uren na uw bevalling weer naar huis gaat, tenzij dit om medische redenen niet mogelijk is.

Wat kost het en wordt het vergoed?

Het verblijf in de kraamsuite wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Wanneer uw baby op de couveuse verblijft is het aan te raden om te overleggen met uwe zorgverzekeraar hoe lang zij jullie verblijf vergoeden in het ziekenhuis.

Hoe zit het met eten en drinken, zijn hier extra kosten aan verbonden?

Door het ziekenhuis worden er maaltijden en dranken geserveerd voor u. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Uw partner kan gratis gebruik maken van ontbijt en drinken. Lunch en avondeten zijn tegen betaling. Tevens worden er een aantal andere producten aangeboden die u in de koelkast zult aantreffen op de kraamsuite. Deze kunt u tegen betaling consumeren. U kunt ook altijd uw eigen eten en drinken meenemen.

Wat als ik een tweeling krijg, past dat op de kamer?

De kraamsuites zijn zo ingericht dat er ruimte is voor twee wiegen.

Mag mijn eigen verloskundige de bevalling begeleiden?

Ja, wanneer er geen medische indicatie is mag u eigen verloskundige de bevalling leiden. U bevalt dan in het Geboortehuis. Tenzij u een plaatsindicatie hebt om met uw verloskundige in het ziekenhuis te bevallen. U bevalt dan in onze kraamsuites.

Kan ik een keer komen kijken?

Het Diakonessenhuis en het Geboortehuis Utrecht organiseren vier keer per jaar een geboortemarkt. Tijdens de geboortemarkt kunt u het Geboortehuis Utrecht en de kraamsuites bekijken.

Wat nou als ik al een week voordat ik moet bevallen naar het ziekenhuis moet, kan ik dan ook op de kraamsuite liggen?

Wanneer u om medische reden voor de bevalling wordt opgenomen, komt u op de afdeling voor zwangeren die extra controle nodig hebben. Wanneer de tijd daar is om te gaan bevallen verhuist u naar de kraamsuite.

Kan ik ook met een gecompliceerde zwangerschap terecht?

Jazeker, wanneer u onder controle bent kunt u te allen tijde op een kraamsuite terecht.

Wat gebeurt er bij een (onverwachte) keizersnede?

De keizersnede vindt plaats op de operatiekamer. Het is verstandig om u thuis niet meer te scheren, hierdoor kunnen wondjes ontstaan die nadelig zijn voor het helen van de wond van de keizersnede. Na de keizersnede komt u op de kraamsuite terug.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding