Skip to main content

Waar bevallen?

Als u onder begeleiding bent van één van onze gynaecologen, dan bevalt u altijd in één van onze kraamsuites in Utrecht. Als u onder begeleiding bent van een verloskundige, dan kiest u of u thuis wilt bevallen of in het Geboortehuis Utrecht. Het Geboortehuis Utrecht bevindt zich in ons ziekenhuis in Utrecht.

Thuis bevallen

Thuis bevallen kan als uw verloskundige inschat dat u weinig risico’s loopt op complicaties bij de bevalling. Toch kan het zijn dat u tijdens uw bevalling alsnog naar het ziekenhuis moet. Houdt u hier rekening mee. Neem in uw geboorteplan mee wat uw verwachtingen en wensen zijn als u toch naar het ziekenhuis moet. En bespreek dit met uw verloskundige.

Geboortehuis Utrecht

In het Geboortehuis Utrecht bevalt u in een huiselijke sfeer onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Maar mocht er iets misgaan is de ziekenhuiszorg altijd vlakbij.

Wij hebben vier geboortekamers. U vindt ons in het Diakonessenhuis op de vierde etage. Naast de kraamsuites. Kijk voor meer informatie op www.geboortehuisutrecht.nl.

Kraamsuites

In Utrecht hebben wij 18 kraamsuites. In onze kraamsuites bevalt u onder begeleiding van uw gynaecoloog of een verloskundige uit het ziekenhuis. Extra medische zorg is altijd dichtbij. Dat geldt ook voor pijnbestrijding.

Soms komt u hier ook terecht als er tijdens uw bevalling thuis of in het Geboortehuis iets mis gaat. Bijvoorbeeld als uw baby in het vruchtwater heeft gepoept. Of als de ontsluiting niet vordert. Bekijk de 360 graden foto van één van onze kraamsuites.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding