Skip to main content

Wie komt u tegen?

Tijdens uw bevalling wordt u begeleid door een verloskundige van het ziekenhuis of een arts-assistent en een gespecialiseerd verpleegkundige. Zij komen regelmatig langs en houden u en uw baby goed in de gaten. Ook overleggen zij onderling regelmatig.

Maar er lopen meer mensen rond:

 • Klinisch verloskundigen
  Een klinisch verloskundige heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van een bevalling van vrouwen met een medische indicatie. De verloskundigen werken samen met de arts-assistent onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog. Deze wordt geraadpleegd als de situatie daarom vraagt.
 • Gynaecoloog
  De gynaecoloog is 24 uur beschikbaar om uw bevalling te begeleiden. De gynaecoloog is altijd op de hoogte van de vorderingen van uw bevalling. Hij of zij is er binnen zeer korte tijd als dat nodig is.
 • Anesthesioloog
  De anesthesioloog komt bij u op de kraamsuite als u een ruggenprik nodig heeft. Ook komt u de anesthesioloog tegen als u een keizersnede krijgt. Een anesthesioloog zorgt namelijk voor de verdoving.
 • Coassistenten en stagiaires
  Wij zijn een opleidingsziekenhuis. Daarom kunt u hulpverleners tegenkomen die in opleiding zijn. Als zij mee willen kijken, dan vragen zij toestemming. U mag dit weigeren als u hier bezwaar tegen hebt.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding