Skip to main content

Prikpolikliniek

Samen met de allergoloog heeft u besloten om immunotherapie te ondergaan met injecties. U kunt hiervoor terecht op de prikpolikliniek allergologie, in Utrecht en in Zeist.

Uitgebreide tijden

Voor immunotherapie moet u een keer per 4 weken terugkomen. De prikpolikliniek start al vroeg in de ochtend, zodat u desgewenst vóór werk of school een afspraak kunt maken.

Werkwijze

Als u niet goed reageert op medicijnen kan de allergoloog immunotherapie voorstellen. Daarbij wordt u langzaam blootgesteld aan de stof waar u allergisch voor bent, waardoor u op den duur minder heftig daarop reageert. U komt iedere vier weken naar de prikpolikliniek. De gespecialiseerde assistente geeft u een of meerdere injecties in uw arm(en) of been. Vervolgens moet u nog 30 minuten op de polikliniek blijven voor het geval dat er een reactie volgt.

Wat te doen bij late reactie

Het gebeurt zelden, maar een late reactie op injectie kan ook optreden. Binnen kantooruren belt u dan voor overleg naar onze polikliniek op telefoonnummer 088 250 66 04.

Buiten kantooruren neemt u contact op met uw huisarts of de huisartsenpost waar deze bij aangesloten is. Uw huisarts heeft van ons uitgebreide informatie ontvangen over hoe te handelen bij bepaalde bijwerkingen.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken rechtstreeks via de polikliniek door te bellen naar 088 250 6604. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts of een andere specialist.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding