Skip to main content

Kunstverlossingen

Soms lukt het niet op eigen kracht bij de geboorte. Dan moeten wij u een handje helpen. Soms moeten we de geboorte versnellen. Bijvoorbeeld omdat de conditie van de baby afneemt. De gynaecoloog komt dan bij u en maakt afhankelijk van uw situatie de keuze:

 • Vacuümpomp
  Bij de vacuümpomp zetten we een metalen of plastic cup op het hoofdje van uw baby. Tijdens het persen begeleiden we uw baby op die manier naar buiten.
 • Tangverlossing
  Bij een tangverlossing plaatsen we twee metalen 'lepels' precies om de zijkant van het hoofdje van uw baby. Tijdens de weeën perst u zelf, de gynaecoloog helpt u met de verlostang.
 • Keizersnede
  Meestal gaat u onder plaatselijke verdoving, soms onder narcose. Als de keizersnede onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, dan mag de vader of een andere naaste bij de keizersnede aanwezig zijn.
 • Natuurlijke keizersnede
  Als een keizersnede nodig is, dan doen we dat bij voorkeur via de natuurlijke keizersnede. Hierbij bootsen we de natuurlijke bevalling zo veel mogelijk na. U kijkt mee tijdens de geboorte en u krijgt uw baby na een korte controle meteen op de borst.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding