Skip to main content

Wie komt u tegen na de bevalling?

Na de bevalling houden we in de gaten of alles goed gaat met uw baby en u. De volgende zorgverleners kunnen bij u langskomen:

 • Lactatiekundigen
  Als het geven van borstvoeding niet vanzelf gaat. De lactatiekundige is gespecialiseerd in borstvoeding. De lactatiekundige begeleidt u en geeft u tips. Als u naar huis gaat, krijgt u een borstvoedingsoverdracht mee voor de kraamzorg en verloskundige thuis. Ook thuis kunt u contact zoeken met een lactatiekundige via www.nvlborstvoeding.nl.
 • Kraamverzorgenden
  Kraamverzorgenden werken op de kraamsuites. Zij verzorgen u en uw baby na de bevalling. U kunt bij hen terecht met al uw vragen over uw eigen verzorging en de verzorging van uw baby.
 • Gespecialiseerde verpleegkundigen
  Ook na de bevalling komt u onze gespecialiseerde verpleegkundigen tegen. Zij staan u bij na de bevalling en stemmen met u af welke zorg u op welk moment nodig hebt.
 • Kinderartsen
  Kinderartsen komen soms ook uw baby nakijken na de bevalling. Zij komen langs wanneer uw baby bijvoorbeeld in een stuitligging heeft gelegen, te zwaar of te licht is na de geboorte, via een kunstverlossing is geboren of als u zelf speciale medicijnen gebruikt.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding