Skip to main content

Overige vragen

Kan ik makkelijk een ruggenprik krijgen in het Diak?

Er is 24 uur per dag een anesthesioloog beschikbaar, zodat er altijd een ruggenprik kan worden gegeven als dat nodig is. Een aantal cijfers op een rij:

  • Overdag ligt het percentage gegeven ruggenprikken in het Diakonessenhuis tussen de 45-50, het landelijk en regionaal percentage ligt tussen de 35-40.
  • 's Nachts ligt het percentage in het Diakonessenhuis op 36%.

Worden de kosten van een klinische bevalling vergoed door mijn verzekeraar?

Over het algemeen worden de kosten van een klinische bevalling vergoed door jouw zorgverzekeraar. Voor een poliklinische bevalling geldt dit niet. Controleer voor meer informatie jouw verzekeringspolis. Zorg dat uw gegevens op uw patiëntenpas actueel zijn. Denkt u ook aan de inschrijving van uw kind bij een zorgverzekeraar en bij andere verzekeringen?

Als ik langer moet blijven in het ziekenhuis, hoe zit dat dan met de parkeerkosten?

Als jullie langer in het ziekenhuis moeten blijven dan is het mogelijk om via dit formulier een strippenkaart van zes uitrijkaarten voor dertig euro te kopen.

Wat kost Slimmer Zwanger? 

Een abonnement op Slimmer Zwanger wordt vergoed door de zorgverzekeringen van Achmea, zoals Zilveren Kruis Achmea, Avero Achmea, Agis, Interpolis, FBTO. Na het invullen van de verplichte persoonsgegevens op de registratie pagina ontvangt u meteen de activatiecode, die u invult.

Vanaf 10 augustus 2012 vergoedt Achmea voorlopig alle abonnementen, dus ook van alle niet-Achmea verzekerden. Dit gaat niet af van het eigen risico. Na het invullen van de verplichte persoonsgegevens op de registratie pagina klikt u aan "Andere zorgverzekeraar", waarna u meteen de activatiecode ontvangt en die invult. Het abonnement van 26 weken, dat nu voor iedereen voorlopig wordt vergoed door Achmea, kost normaliter voor u én uw man/partner samen 29,95 euro.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding