Skip to main content

Voorbereiden op bevalling en borstvoeding

We adviseren u om tijdens uw zwangerschap alvast na te denken over uw bevalling. Er zijn veel manieren om u voor te bereiden op de bevalling. Wij helpen u daar graag bij.

 • Informatieavonden
  Wij organiseren maandelijks voorlichtingsbijeenkomsten. Om u te vertellen over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. En over de verschillende vormen van pijnstilling. Wanneer de voorlichtingsavonden zijn, ziet u in de agenda. U kunt zich daar ook direct inschrijven.
 • Geboortemarkt
  Drie keer per jaar organiseren we de Geboortemarkt. Deze is altijd op een zaterdag. In de agenda ziet u wanneer de volgende is.
 • Zwangerschapscursus
  Tijdens een zwangerschapscursus oefent u met ademhalingstechnieken. Ook krijgt u informatie over houdingen. Voor meer informatie verwijzen we u naar Zwanger in Utrecht.
 • Boeken en websites
  www.cicli.nl: een website over zwangerschap en geboorte
  www.doula.nl: over zwangerschaps- en bevallingscoaches
  www.stichtinglichaamstaal.nl: een website over alles wat met kinderen krijgen te maken heeft
  Het boek ‘Veilig bevallen’ van Beatrijs Smulders en Mariël Croon

Geboorteplan

In een geboorteplan geeft u aan wat uw wensen rond de bevalling zijn. Zo weten wij hoe u het wilt. We stellen uw wensen centraal. Zolang dat veilig en verantwoord is.

Voorbereiden op borstvoeding

We adviseren u voor de bevalling al na te denken of u borstvoeding wilt geven. Wij hebben verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in borstvoeding: onze lactatiekundigen. Zij organiseren iedere vierde dinsdag van de maand een voorlichtingsavond. Maar ook daarnaast kunt u altijd bij hen terecht met al uw vragen over borstvoeding voor en na uw bevalling. Bel hen via telefoonnummer 088 - 250 6380.

Borstvoedingscertificaat

Van de Stichting Zorg voor Borstvoeding hebben wij het Internationaal Borstvoedingscertificaat ontvangen. Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen van de WHO en Unicef.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding