Skip to main content

Nieuws

Resultaten 1 t/m 10 van 22

Roze lintje voor borstkankerzorg Diakonessenhuis

Borstkankervereniging Nederland (BVN) geeft het Diakonessenhuis het roze lintje voor het jaar 2017. Dit betekent dat het Diakonessenhuis voldoet aan de eisen die de patiëntenvereniging stelt aan patiëntgerichte borstkankerzorg. Voor het verkrijgen van het roze lintje 2017 is het onder andere belangrijk dat patiënten behandeld worden door een gespecialiseerd en ervaren team van zorgverleners, dat patiënten en hun naasten betrokken zijn bij besluitvorming en dat er aandacht is voor herstel tijdens en na de behandeling.

Groen vinkje voor bloed- en lymfklierkanker

Keurmerk zorg voor mensen met bloed- en lymfklierkanker

Het Diakonessenhuis krijgt het groene vinkje voor goede zorg aan patiënten met bloed- en lymklierkanker. We krijgen het keurmerk van patiëntenorganisatie Hematon en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Hiermee behoort het Diakonessenhuis tot de 73% van de ziekenhuizen die voldoen aan de minimale voorwaarden, wij voldoen zelfs aan alle voorwaarden. Een daarvan is de aanwezigheid van twee hematologen in een ziekenhuis. Sinds juni van dit jaar is ervaren internist-hematoloog Noortje Thielen in het Diakonessenhuis komen werken.

Roze lintje voor goede borstkankerzorg

Utrecht, 4 juli 2016 – Borstkankervereniging Nederland (BVN) geeft het Diakonessenhuis het roze lintje voor het jaar 2016. Dit betekent dat het Diakonessenhuis goede borstkankerzorg levert. Het ziekenhuis voldoet hiermee aan alle eisen van patiëntgerichte borstkankerzorg. Voor het verkrijgen van het roze lintje 2016 is het belangrijk dat je als ziekenhuis kan aantonen dat patiënt en haar familie actief meebeslissen in het behandelplan en herstel tijdens en na kanker goed op orde hebt.

Veel belangstelling borstkankerverwenavond

De verwenavond voor (ex-) borstkankerpatiënten die afgelopen donderdag in het Diakonessenhuis Zeist plaatsvond, trok ruim 130 belangstellenden. Zij konden zich laten verwennen en kennis opdoen over zaken die het leven met of na borstkanker aangenamer kunnen maken. Het thema van de avond was ‘In balans’. In onze dagelijkse praktijk streven we naar een goed evenwicht tussen de beste medische zorg en behandeling én aandacht voor de praktische, emotionele en spirituele behoeften van onze patiënten. Wij willen onze patiënten helpen om ondanks hun ziekte ‘in balans’ te zijn en te blijven. Deze filosofie stond ook op de verwenavond centraal.

9 april: Verwenavond voor (ex) borstkankerpatiënten in Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis, gespecialiseerd in zorg voor mensen met kanker, organiseert op donderdag 9 april een ontspannende en informatieve verwenavond voor vrouwen met borstkanker. Naast informatie over borstkanker en de behandelingen zijn er ontspannende massages, een yogaworkshop, mini-schoonheidsbehandelingen, informatie over haar- en huidverzorging en maakt een professionele fotograaf op verzoek een portret. Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om naast een goede behandeling, goede begeleiding te bieden. Zo helpt het ziekenhuis patiënten ondanks hun ziekte in balans te zijn en blijven.

Geslaagde informatieavond over hormonale therapie bij borstkanker

Het Diakonessenhuis, gespecialiseerd in zorg voor mensen met kanker, organiseerde op donderdag 12 maart een informatieavond voor vrouwen met borstkanker. De avond ging over hormonale therapie en de mogelijke gevolgen van deze behandeling. Ruim 30 belangstellenden bezochten de avond. De mammapolikliniek en het dagbehandelcentrum Oncologie/Hematologie van het Diakonessenhuis vinden het belangrijk om patiënten goed te begeleiden tijdens hun behandeling zodat zij ondanks hun ziekte in balans zijn en blijven. Ieder jaar staan er meerdere bijeenkomsten gepland voor vrouwen met borstkanker.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding