Skip to main content

Verdoving van arm of been

Uw arm of been kunnen we deels verdoven door een verdovingsmiddel in te spuiten. Dit spuiten we in rond de zenuwen die naar uw arm of been lopen. Bij deze verdoving blijft u bij bewustzijn. Maar u ziet niets van de operatie omdat we u daarvoor afschermen.

Als u liever slaapt, kunt u om een licht slaapmiddel vragen. Hier kunt u ook tijdens de operatie nog om vragen. U mag ook naar muziek luisteren. Neem hiervoor uw eigen MP3-speler of iPod met oordopjes mee.

Toediening

Eerst sluiten we u aan op de bewakingsapparatuur. Dan meten we uw bloeddruk en brengen we een infuusnaald in uw arm. Afhankelijk van de plaats van de operatie krijgt u een verdovende injectie in uw oksel, hals, bil, lies of knieholte. Met een echoapparaat kiezen wij de juiste plek voor de injectie. Als de naald op de goede plek zit, spuiten wij het verdovende medicijn in.

Nu gaat uw arm of been tintelen en warm worden. De verdoving moet ongeveer 15 tot 30 minuten inwerken. Vanaf dan kunt u uw arm of been niet meer bewegen en voelt u geen pijn meer. Het duurt 3 tot 12 uur voordat de verdoving volledig uitgewerkt is.

Bij regionale anesthesie is het niet altijd nodig te blijven totdat de verdoving is uitgewerkt. Zolang uw arm verdoofd is, moet u wel een mitella dragen. Bij een nog gedeeltelijk verdoofd been, moet u voorzichtig en met ondersteuning lopen.

Bijwerkingen

Soms werkt de verdoving niet voldoende. Wij geven dan een extra verdoving in uw arm of been. We kunnen u ook alsnog een narcose geven. Dat overleggen we eerst met u.

Na de verdoving kunnen uw zenuwen geïrriteerd zijn. Dit merkt u aan tintelingen in uw arm of been. Deze tintelingen verdwijnen binnen enkele dagen tot weken.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding