Skip to main content

Op het spreekuur

Afspraak maken

De gedachte dat u mogelijk blaaskanker heeft, zorgt vaak voor ongerustheid. Gelukkig betekent bloed plassen niet altijd dat u blaaskanker heeft. Toch wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Via het telefoonnummer 088-250 7633 zijn wij direct bereikbaar voor u en uw huisarts. We maken meteen een afspraak voor de polikliniek urologie. Daar kunt u diezelfde dag nog terecht.

Afspraak voorbereiden

U heeft een afspraak op onze polikliniek. Lees bij  'Zie ook' aan de rechterkant hoe u uw bezoek zo veilig en goed mogelijk kunt voorbereiden.

Wat neemt u mee?

  • Uw patiëntenpas
  • De verwijsbrief van uw huisarts
  • Uw medicatieoverzicht

Bent u opgenomen geweest in het buitenland of woont u op een veehouderij?

Dan zijn wij alert op de bacterie MRSA. MRSA komt vooral voor in omgevingen waar veel antibiotica wordt gebruikt. Laat het ons weten als u drager kunt zijn van MRSA. Dan kunnen wij maatregelen nemen en problemen voorkomen. Wij stellen u altijd een aantal vragen over MRSA.

Meer informatie vindt u op de pagina over MRSA.

Eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek vraagt de uroloog eerst naar uw klachten. Ook doet hij direct lichamelijk onderzoek. Vaak moeten we nog meer onderzoek doen. We bespreken direct met u welke onderzoeken dat zijn. Meestal onderzoeken we andere delen van uw urinewegen en bekijken we uw bloed en urine.

De behandeling bestaat meestal uit een operatie. Tijdens die operatie halen we de afwijking in uw blaas weg. We proberen deze operatie binnen 24 uur te doen. Daarom gaat u tijdens uw eerste bezoek meestal ook direct naar de anesthesist. Om u op de operatie voor te bereiden.

Neem iemand mee

Het is prettig om samen met uw partner of met iemand anders naar het ziekenhuis te komen. Samen hoort en onthoudt u meer. En stelt u misschien ook net nog even de vragen die u anders zou vergeten.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding