Skip to main content

Ervaringsverhaal mevrouw Wielinga

Iemand die me kende en begreep

Het was heel fijn om iemand te hebben die me kende en begreep. Bij mij was dat Mascha, een physician assistant op de mammapoli. Ze was mijn vaste aanspreekpunt. Vanaf mijn eerste afspraak met de chirurg was ze erbij. Een week later had ik bijvoorbeeld verschillende onderzoeken op één dag: een foto, overleg met de anesthesioloog, bloedonderzoek. Mascha ving me die ochtend op en begeleidde me naar iedere afspraak. ‘Is alles goed gegaan?’ vroeg ze dan. Ook na de behandeling belde ze me op om te vragen hoe het was gegaan.

Snel en veilig

De snelheid heeft me echt verrast. Op 22 juni liep ik om 16.00 uur bij de huisarts naar binnen, omdat ik een schijf in mijn borst voelde. De volgende dag kon ik al terecht bij mammapolikliniek in het Diakonessenhuis om een foto te maken. Enkele dagen later had ik een gesprek met de chirurg. En snel daarna volgde de operatie. Ik hoefde niet thuis bij de telefoon te wachten om te weten wat de volgende stap was. Dat was heel prettig. En ondanks de snelheid, heb ik altijd een veilig gevoel ervaren. Ik had vertrouwen in de artsen en verpleegkundigen die ik tegenkwam.

Mijn eigen pad volgen

‘Ik heb respect voor uw beslissing.’ Dat zei oncoloog Ten Bokkel toen ik aangaf dat ik geen nieuwe chemobehandeling meer wilde. Die reactie vond ik buitengewoon. Ik wil graag mijn eigen pad volgen en die ruimte was er. Alle mensen met wie ik te maken had binnen het Diakonessenhuis straalden die openheid uit. Ik was geen nummer, geen dossier. De chirurg had in mijn dossier gelezen dat ik tennis speel. Het eerste wat ze vroeg toen ik haar ontmoette: ‘Heb je gisteren ook die wedstrijd van Federer gezien?’

Ze hadden echt de tijd

Een huiskamerontmoeting. Dat is het gevoel dat ik had bij mijn eerste afspraak met de chirurg en verpleegkundig specialist. Ik ervaarde een enorme openheid en ontvankelijkheid. Natuurlijk weet ik dat ze het erg druk hebben, maar nooit heb ik een gejaagd gevoel ervaren. Voor die eerste afspraak trokken ze drie kwartier uit. De chirurg kwam niet meteen met oplossingen, ze tastte eerst af hoe ik reageerde op het nieuws dat ik kanker had. Daarna bleef Mascha nog om alles door te lopen en mijn vragen te beantwoorden. Ze gaf ook aan dat ik altijd kon bellen.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding