Skip to main content

Na de behandeling

U geeft aan waar u behoefte aan heeft

Op de mammapoli en het dagbehandelcentrum Oncologie/Hematologie van het Diakonessenhuis is aandacht voor behoud en herstel van uw conditie tijdens en na de behandeling van kanker. U kunt deelnemen aan het thema ‘Herstel en bewegen na (borst)kanker’. Dit thema wordt regelmatig georganiseerd tijdens voorlichtingsavonden voor patiënten. Daarnaast verwijzen wij door naar betrouwbare partners in de regio zoals:

Wij hebben voor u informatie met alle mogelijke hulp die u kunt krijgen als u kanker heeft. Van receptenboek ‘voeding tijdens chemokuren’ tot contact met andere patiënten.

Op het Dagbehandelcentrum oncologie en hematologie zijn oncologieverpleegkundigen getraind in het geven van voetmassages tijdens de chemotherapie. U kunt ervoor kiezen, voor en na de chemotherapie, hoofdhuidkoeling te krijgen om mogelijk haarverlies tegen te gaan. En in de 'look good, feel better' workshops geven wij u tips voor uw uiterlijk.

U geeft aan waar u behoefte aan heeft!

Professionele hulp bij emotionele en lichamelijke klachten

De diagnose kanker is voor u en uw naasten een ingrijpende gebeurtenis. In die periode kunt u veranderingen ervaren op lichamelijk, emotioneel, sociaal, praktisch, en/of spiritueel gebied. Het is goed om deze ervaringen te bespreken. Voor hulp bij deze ervaringen zijn er in de regio Utrecht diverse mogelijkheden. Bekijk dit filmpje voor meer informatie hierover.

Palliatieve zorg

Wij hebben een vast palliatief team. Dat team ondersteunt u als u niet meer kunt genezen. De zorgverleners uit dit team kijken samen met u hoe we u in deze fase zo goed mogelijk kunnen helpen. We zorgen ervoor dat u zo min mogelijk pijn hebt en dat u thuis de hulp krijgt die u nodig heeft.
Ook kunnen wij u helpen als u kiest voor een plekje in een hospice of een verpleeghuis.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding