Skip to main content

Over borstkanker

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Het bevolkingsonderzoek is een momentopname. De uitslag van het onderzoek geeft geen volledige zekerheid. Om vast te stellen dat het over borstkanker gaat, is onderzoek in het ziekenhuis nodig. Als u of uw huisarts belt voor een afspraak, kunt u nog dezelfde dag terecht. Binnen 24 uur weet u waar u aan toe bent. Indien behandeling nodig is, starten we hier zo snel mogelijk mee. 

Over borstkanker

Kanker is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende ziekten. Al deze verschillende soorten kanker hebben één gemeenschappelijk kenmerk: een ongeremde deling van lichaamscellen. Er is sprake van borstkanker bij een kwaadaardig gezwel (een tumor) in de borst. De medische term hiervoor is een ‘mammacarcinoom’. Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwen: een op de acht vrouwen krijgt dit tijdens haar leven.

Meer informatie

Er zijn websites met meer informatie over borstkanker. Wij vinden het belangrijk dat u begrijpelijke en betrouwbare informatie krijgt. Onder 'Zie ook' in de rechterkolom vindt u een aantal belangrijke websites met meer informatie.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding