Skip to main content

Spataderspreekuur

Met spataderen kunt u terecht op ons speciale spataderspreekuur. Wij doen hier ook de VNUS Closure. Dat is een nieuwe behandelvorm.

Hoe werkt het?

Tijdens uw eerste bezoek aan het spatadercentrum hebben we een gesprek met u. We kijken wat uw klachten zijn en doen lichamelijk onderzoek. 

Meestal doen we ook een Doppleronderzoek. Dit onderzoek doen we met ultrageluid. Dit geluid hoort u niet, maar door dit geluid boven uw spatader uit te zenden, kunnen we horen in welke richting en hoe snel uw bloed loopt. Het onderzoek is niet pijnlijk en duurt ongeveer een kwartier.

Na het gesprek en de onderzoeken bespreken we met u hoe we uw spataderen het best kunnen behandelen.

Behandelingen

De meest voorkomende behandelingen van spataderen zijn:

  • Steunkousen
  • Sclerotherapie: we spuiten uw spataderen weg
  • Een operatie: bij behandelingen leest u welke operaties wij kunnen doen

Wanneer kan ik terecht?

Meestal kunt u binnen tien werkdagen terecht voor het gesprek en de eerste onderzoeken. Voor het Doppleronderzoek maakt u een nieuwe afspraak. Hiervoor is in Zeist een wachttijd van twee weken. In Utrecht is de wachttijd drie maanden.

De wachttijd voor een VNUS closure procedure is vier maanden. Voor onderbinden en strippen is de wachttijd iets korter. De niet-operatieve behandelingen kunnen we meestal binnen vier weken inplannen.

Tip: in de zomer kunt u meestal sneller op ons spreekuur terecht dan in de winter. Ook de wachtlijsten voor de behandelingen zijn dan korter.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding