Skip to main content

Kijkoperatie bij een liesbreuk

Een liesbreuk gaat niet zomaar over. Die moeten we behandelen. Een liesbreuk kan namelijk groter worden. Meestal proberen we het eerst met een kijkoperatie, om te kijken of de bult of zwelling klein genoeg is om terug te duwen in uw buik. Als dat zo is dan doen we dat direct tijdens de operatie.

Het voordeel van een kijkoperatie is dat u na de operatie minder pijn heeft, dat  u sneller herstelt en dat u bijna geen littekens overhoudt aan de operatie. De kijkoperatie duurt meestal een half uur.

Wij hebben al meer dan 1000 kijkoperaties bij liesbreuken gedaan. U bent dus in ervaren handen. De kijkoperatie doen we ook bij een dubbelzijdige liesbreuk of als u terugkerende liesbreuken heeft.

Wat gebeurt er tijdens een kijkoperatie?

Vlak voor de operatie brengen we u onder narcose. Vervolgens maken we drie sneetjes van ongeveer een centimeter in uw buikwand. Via elk sneetje brengen we een smal buisje in. Via die buisjes brengen we instrumenten in om te opereren en een kleine camera.

De camera is verbonden met een monitor. Op het scherm zien we dan precies waar we moeten opereren.

Als we de breuk niet kunnen oplossen met een kijkoperatie, zijn er nog andere operaties die we kunnen doen. Die behandelingen ziet u bij de aandoeningen.

Over het Liesbreukcentrum

Het Liesbreukcentrum Nederland is onderdeel van het Diakonessenhuis. Dit specialistische centrum helpt u goed en snel. Tussen het eerste polikliniekbezoek en de operatie zit hooguit twee weken. Als u wilt, kan het zelfs allemaal in één dag. Een ‘single visit’ noemen we dat. Lees meer over het Liesbreukcentrum Nederland.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding