Skip to main content

Over het centrum

Op het Dagbehandelcentrum Oncologie/ Hematologie bieden we topzorg in een prettige, huiselijke omgeving. U krijgt hier uw behandeling met chemotherapie en/of immunotherapie. Daarnaast bieden wij ondersteunende behandelingen zoals bloedtransfusies, botversterkende medicatie en ascitesdrainages. Ook voor eerste hulp kunt u bij ons  terecht.

De gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen die op de afdeling werken, zorgen voor uw medische behandeling, maar verliezen ook uw emoties niet uit het oog. Een aantal verpleegkundigen zijn getraind in het geven van voetmassages tijdens de chemotherapie. Bij sommige behandelingen kunnen wij hoofdhuidkoeling aanbieden om haarverlies tegen te gaan. Uw wensen staan tijdens de behandeling centraal. Zo kunt u eten wat u wilt, kiest u zelf hoeveel privacy u wilt en kan uw bezoek op ieder moment bij u zijn. We geven u advies over aanvullende zorg op het gebied van voeding en bewegen. 

Kennis

U kunt in het centrum terecht met al uw vragen. Wij hebben een uitgebreid netwerk en nauwe samenwerkingsverbanden met zorg- en hulpverleningsinstanties op het gebied van kankerzorg. Dus hebben wij het antwoord zelf niet, dan vragen wij het voor u na.

Eerste hulp

Na een behandeling kunt u koorts of andere klachten krijgen. Met dit soort klachten kunt u tijdens openingstijden direct bij ons terecht. U hoeft dus niet eerst langs de spoedeisende hulp van het ziekenhuis en bent u direct in vertrouwde handen.

Pijnbestrijding

Ook met pijnklachten kunt u bij ons terecht. Het Diakonessenhuis beschikt over een pijnteam waar wij u naar kunnen doorverwijzen. Het pijnteam heeft veel ervaring met pijn bij kanker en kan de pijn vaak verlichten. U krijgt pijnbestrijding op maat.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding