Skip to main content

Dit bieden wij

Wij zijn er voor iedereen. Gelovig, met een spirituele belangstelling of niet gelovig. Wij bieden iedereen een luisterend oor. U weet zeker dat uw verhaal veilig is bij ons, want wij hebben beroepsgeheim. Dat betekent dat wij met niemand praten over wat u vertelt.

U kunt over alles praten waar u mee zit. Over uw zorgen, uw onzekerheid of verlies. Maar ook over de richting van uw leven en de zin ervan. Over wat u hoop, troost, inspiratie en moed kan geven. We kunnen u een tot drie keer per week bezoeken. We bezoeken u aan bed of op een andere plaats met meer privacy.

Mindfulness, begeleide meditatie en gebed

Soms zijn aandacht- of mindfulnessoefeningen prettig als u in het ziekenhuis ligt. Zodat u beter kunt omgaan met de ongemakken die horen bij een ziekenhuisopname. Denk aan omgaan met pijn, onrust, spanningen, malende gedachten. Wij helpen u daar graag mee.
We leren u bijvoorbeeld met aandacht ademen. Dat helpt bij pijn en spanning. Ook kunnen we met u mediteren of bidden. Dit kan helpen dichter bij uw eigen bronnen te komen of rust te vinden.

Bij speciale momenten

Opname en behandeling

In het ziekenhuis is alles anders dan thuis. En u ligt er niet voor niets. U heeft onderzoeken of een operatie voor de boeg. Wij ondersteunen u in deze spannende tijd. Door een gesprek, een ritueel uit te voeren of met mindfulness, meditatie of gebed.

Verlies en afscheid

Soms betekent uw opname verlies en afscheid. Omdat u uw gezondheid verliest. Of omdat u niet meer naar huis kunt en moet verhuizen. Soms wordt het verlies van dierbaren ineens weer voelbaar en wil je dit verhaal met iemand kunnen delen. U kunt met ons hierover praten.

Geboorte

Bij een geboorte horen vaak rituelen. Rituelen waarmee u uitdrukking geeft aan uw gevoelens voor uw kind. En aan wat u waardevol vindt voor uw kindje. U kunt hierbij denken aan het influisteren van de naam, de adhân, de doop of een zegening. Of misschien heeft u een heel eigen ritueel. Wij voeren dit ritueel met u uit als u dat wilt.

Helaas gaat niet altijd alles goed bij de geboorte. Ook dan kunt u met uw zorgen of verdriet bij ons terecht.

Genezing

Ook als u geneest kunt u behoefte hebben aan een luisterend oor. Om uw opluchting of vreugde te delen. Maar ook terugblikken op uw ziekte voor u naar huis gaat, kan prettig zijn. U moet immers een ingrijpende gebeurtenis een plek geven.

Sterven

Sterven is de meest ingrijpende overgang in ons leven. Hét moment van bezinning, verbondenheid en ritueel. Of het nu gaat om het levenseinde van een geliefde of van uzelf. Wij zijn vertrouwd met de begeleiding van stervenden door gesprek, stilte en ritueel. Vanzelfsprekend staan uw wensen hierbij centraal.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding