Skip to main content

Wie komt u tegen?

Al onze zorgverleners zijn aangesloten bij de Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen (VGVZ) en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV). Lees meer over de VGVZ en het SKGV.

Geestelijk verzorgers

Geestelijk verzorgers ondersteunen u als patiënt bij uw ziekenhuisopname. Ze hebben oog voor u en uw verhaal. Voor uw blijdschap of verdriet. Angst of vertrouwen. U kunt geestelijk verzorgers beschouwen als “mental coach” in een periode waarin veel van u gevraagd wordt, zowel lichamelijk als geestelijk.

Vrijwilligers

Wij doen ons werk niet alleen. Zo’n 100 vrijwilligers zorgen ervoor dat wij kunnen doen wat wij doen. Zij brengen u en andere patiënten bijvoorbeeld op zondag naar de zondagse viering. De dag ervoor bezoeken zij de patiënten om hen uit te nodigen voor de viering.

Ook tijdens de viering werken zij mee. Door koffie te schenken of te zorgen dat het geluid goed is. Door hun inzet verandert een gewone ruimte iedere zondag in een gemeenschapsruimte. Waar we samen kunnen komen voor een viering.

Wilt u ook als vrijwilliger werken? Neem dan contact op met de geestelijk verzorgers.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding