Skip to main content

Met gips onder de douche

Uw gips mag niet nat worden. Bescherm uw gips daarom met een plastic zak of een speciale hoes. Zorg dat de plastic zak goed afgesloten is. Dat kunt u doen met tape of huishoudfolie. Vraag gerust tips aan de gipsmeester.

De speciale hoes kunt u bij ons kopen of bij de apotheek. Over het algemeen wordt de hoes niet vergoed. Check eerst of uw verzekeraar de hoes vergoedt, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Toch nat

Als uw gips een beetje nat is geworden, kunt u het drogen met een föhn. Is uw gips erg nat geworden dan maakt u een afspraak om naar de gipskamer te komen. De kans is namelijk groot dat de watten onder het gips nat blijven, waardoor uw huid gaat verweken.

Zwemmen met gips

Er bestaat zwemgips. Dat kunnen we aanbrengen als er onder uw gips geen wonden zitten. Zwemgips lijkt veel op normaal gips. De buitenant van normaal kunststofgips kan altijd al tegen water. Zwemgips heeft alleen nog een niet-water-opnemende onderlaag.

U moet het gips na het zwemmen wel drie kwartier door de lucht laten drogen. En het water waarin u zwemt moet schoon zijn.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding