Skip to main content

De behandelingen

We bieden verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen aan. Dit zijn de drie meest voorkomende:

Ovulatie Inductie

Als we ontdekken dat er geen eisprong plaatsvindt, doen we een nieuw bloedonderzoek om te kijken hoe dat komt. Afhankelijk van de uitslag krijgt u tabletten of hormooninjecties. Met deze medicijnen wekken we een eisprong op.

Intra Uteriene Inseminatie

Bij intra uteriene inseminatie (IUI) brengen we het zaad van de man in de baarmoedermond. Dat doen we met een spuitje. We gebruiken een spreider of eendenbek om uw vagina te openen. Meestal krijgt u ook injecties met milde hormonen. 
Deze behandeling doen we als:

  • er zaadafwijkingen zijn;
  • uw baarmoederhalsslijm het zaad niet doorlaat;
  • we niet weten waarom u niet zwanger wordt en we denken dat u niet spontaan zwanger gaat worden.

Intra Uteriene Inseminatie

 

 

 

 

 

 

 

 

IVF/ ICSI

IVF is de afkorting van In Vitro Fertilisatie. Deze behandeling wordt ook wel reageerbuisbevruchting genoemd. IVF doen we als er geen bevruchting kan plaatsvinden in de eileider. Omdat uw eitjes er niet uitkomen bijvoorbeeld. Of omdat er niet genoeg beweeglijkheid of kracht in de zaadcellen van uw partner zit.

We halen een gerijpte eicel uit uw lichaam en bevruchten deze met het zaad van uw partner. Als het eitje bevrucht is, zetten we het terug in uw baarmoeder.

IVF punctie

Als er sprake is van zeer slechte kwaliteit van het zaad, doen we een Intra Cytoplasmaire Sperma Injectie (ICSI). Ook hierbij halen we een eitje bij uw weg. Alleen injecteren we de zaadcel nu buiten uw lichaam in uw eicel. En dan plaatsen we de bevruchte eicel weer terug. 

Bij een IVF- of ICSI-behandeling ontstaan meestal meerdere bevruchte eicellen. Hiervan plaatsen we er één direct terug. De andere beoordelen we een dag later nog een keer. Als deze bevruchte eicellen er goed uitzien, vriezen we ze in. Als u niet zwanger wordt van de eerste eicel, kunnen we deze later bij u terugplaatsen.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding