Skip to main content

Hepatitiscentrum

In het hepatitiscentrum zorgen we voor patiënten met chronische virale hepatitis. Patiënten kunnen terecht in Utrecht en in Zeist. In het centrum werken een internist-infectioloog, twee MDL-artsen en een MDL-verpleegkundige nauw met elkaar samen.

Wij zijn door de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen en de Nederlandse Internisten Vereniging officieel benoemd tot erkend hepatitiscentrum.

Virale hepatitis

In Nederland zijn ongeveer 100.000 patiënten met chronische hepatitis B of C. Een infectie met het hepatitis B of C-virus kan leiden tot ernstige leverschade (cirrose). En soms zelfs tot de dood door leverfalen of leverkanker. Daarom is het belangrijk dat we de ziekte snel opsporen en behandelen. Want behandeling is goed mogelijk met medicijnen.

Meer informatie over hepatitis: www.hepatitis.nl

Werkwijze Hepatitiscentrum

U komt bij ons terecht omdat uw huisarts of specialist u naar ons doorverwijst. Eerst heeft u een afspraak met een internist of Maag-Darm-Leverarts die gespecialiseerd is in virale hepatitis.

We nemen bij uw eerste bezoek ook bloed af. We bepalen het type en de hoeveelheid virus in uw bloed en we kijken of uw lever beschadigd is. Bovendien maken we een afspraak voor een lever-echo.

Bij uw volgende bezoek bespreken we de uitslagen met u. U hoort hoe we u gaan behandelen en welke behandelmogelijkheden er zijn. Afhankelijk van de behandeling maken we een afspraak bij een van de MDL-verpleegkundigen voor meer informatie over uw behandeling. Zij begeleiden ook bij de behandeling.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding