Skip to main content

Kinderafdeling

Op de Kinderafdeling (5C) nemen wij kinderen op van 0 tot 18 jaar. De kinderafdeling bestaat uit boxen, zalen en een jongerenkamer.

Boxen

Een box is een aparte kamer. Daar komt uw kind terecht als het een infectie heeft. Zodat uw kind geen andere kinderen kan aansteken. U mag op bezoek komen, maar u moet zich wel aan bepaalde regels houden. De verpleegkundige vertelt u welke regels dat zijn.

Wij hebben tien eenpersoonsboxen en vier driepersoonszalen.

Zalen

Meestal komt uw kind terecht op een zaal. Wij hebben drie zalen met elk drie bedden. We doen ons best uw kind op een zaal te leggen met leeftijdgenoten. Maar dat lukt niet altijd.

Op de zaal krijgt uw kind een eigen kast. De douche en het toilet zijn op de gang. Bij elk bed hangt een televisietoestel en telefoon. Deze kunt u huren.

Jongerenkamer

Eén kamer is ingericht voor tieners. Deze zaal heeft een eigen douche en toilet. De inrichting van de jongerenzaal past bij wat uw tiener leuk vindt. Zo is er een gezellig zitje, een koelkast, televisie, cd-speler, dvd-speler en internet.

Ook op de andere kamers zorgen we voor afleiding die bij de leeftijd van uw kind past. En we hebben een speelkamer en ruimte om te knutselen. Grotere kinderen kunnen op de speelkamer computeren, spelletjes doen en televisie kijken. Maar ook voor schoolwerk is ruimte en tijd. De huiswerkbegeleider staat voor uw kind klaar.

Cliniclowns

Iedere maandag krijgen we de Cliniclowns op bezoek.

Video Interactie Begeleiding

Soms bieden we u Video Interactie Begeleiding (VIB) aan. We maken video-opnames als u met uw kind samen bent. Later kijken we die opnames samen met u terug. We bespreken hoe u met uw kind omgaat en geven u tips.

De ervaringen van uw kind in ons ziekenhuis

Wij horen graag de ervaringen van uw kind. Stichting Kind & Ziekenhuis heeft voor jonge patiënten de Ervaringsmonitor ontwikkeld. Dat is een kindvriendelijke vragenlijst waar uw kind anoniem kan vertellen over zijn verblijf in het ziekenhuis.

Meer informatie

Als we uw kind opnemen, krijgt u de folder Opname op de Kinderafdeling mee. Daarin staat uitgebreide informatie over de gang van zaken op de kinderafdeling.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding