Skip to main content

Verpleegafdeling 3CD

Afdeling 3 CD is een afdeling voor orthopedie, urologie, interne geneeskunde, KNO en plastische chirurgie. Wij hebben 37 bedden. U kunt op de kamer liggen met mensen die voor een ander specialisme komen dan waar u voor komt.

 • Orthopedie
  Binnen het specialisme orthopedie verplegen wij patiënten die aan hun rug, heup- of knieën geopereerd zijn. Zij krijgen een totale heupprothese, totale knieprothese of een revisie hiervan. Ook liggen er patiënten die een kleine operatie hebben ondergaan waarvoor een opname nodig is van meer dan 1 dag. Dit zijn operaties aan schouder, knie, enkel, of voet.
 • Urologie
  Binnen het specialisme urologie verplegen wij patiënten met bijvoorbeeld klachten aan hun nieren, blaas of prostaat. Er liggen ook patiënten die niet geopereerd worden, zoals patiënten met een urosepsis (bloedvergiftiging door een urinewegontsteking) of nierstenen.
 • Interne geneeskunde
  Binnen het specialisme interne geneeskunde worden patiënten met interne aandoeningen (zoals nierziekten) en reumapatiënten verpleegd.
 • KNO
  In de KNO-bedden worden patiënten verpleegd met aandoeningen aan keel, neus of oor.
 • Plastische chirurgie
  De plastische chirurgie houdt zich bezig met het operatief herstellen van vorm en functie van het lichaam. Het specialisme kent een aantal deelgebieden, zoals de esthetische chirurgie, reconstructieve chirurgie en handchirurgie.

Multidisciplinair

Op de afdeling wordt gewerkt in een multidisciplinair teamverband dat bestaat uit: verpleegkundigen, verplegenden, afdelingsassistent, leerlingen, stagiaires, teamhoofd, fysiotherapeut, ergotherapeut, geestelijke verzorging, diëtiste en de diverse artsen.

Patiëntgerichte zorg

Elke verpleegkundige krijgt patiënten toegewezen waar hij of zij die dag verantwoordelijk voor is. Zo is de verpleegkundige in staat op systematische wijze patiëntgerichte zorg te verlenen. Bijvoorbeeld door het zelfstandig plannen, uitvoeren en afronden van zorg, visite lopen met de arts, zorg regelen rondom opname, verblijf en ontslag van de patiënt.

Contactpersoon

Spreek met uw familie af wie informatie over u mag vragen. Bij binnenkomst kunt u de gegevens van deze contactpersoon aan ons doorgeven. Wij bellen uw contactpersoon op als dat nodig is. Wij vragen u vriendelijk uw familie en kennissen bij uw contactpersoon te laten informeren over uw gezondheidstoestand.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding