Skip to main content

Verpleegafdeling Ouderengeneeskunde

In overleg met u en uw huisarts of medisch specialist wordt u opgenomen op onze verpleegafdeling Ouderengeneeskunde. U wordt op locatie Zeist behandeld en verzorgd door een team van artsen en verpleegkundigen dat zich gespecialiseerd heeft in de zorg aan ouderen. Ons team stelt samen met u en uw partner, familie of mantelzorger een behandelplan op. Als daar aanleiding voor is, worden andere zorgverleners bij uw behandeling betrokken. Bijvoorbeeld een fysiotherapeut, revalidatiearts of diëtist. We werken daarbij ook nauw samen met uw eigen huisarts.

Op de dag van de opname meldt u zich bij de balie van de afdeling Ouderengeneeskunde. Deze bevindt zich op de tweede etage van het Diakonessenhuis Zeist.

Wij raden u aan om samen met uw partner, familie of mantelzorger naar het ziekenhuis te komen. Op deze opnamedag krijgt u veel informatie, heeft u gesprekken met de verpleegkundige en arts en wordt er lichamelijk onderzoek gedaan. Dit alles wordt gedaan om uw algehele gezondheidssituatie nauwkeurig in kaart te brengen. Uw begeleider kan u hierbij ondersteunen.

Tijdens het gesprek met de verpleegkundige spreekt u af wie voor u als uw contactpersonen kunnen optreden tijdens uw ziekenhuisopname. Deze personen zijn uw en ons aanspreekpunt en nauw betrokken bij uw opname. 

Neem uw identificatiebewijs en eventuele (loop)hulpmiddelen mee. Meer over de spullen die u mee kunt nemen, hoe u zich verder kunt voorbereiden en over de gang van zaken op onze afdeling, leest u in de folder Verpleegafdeling Ouderengeneeskunde (A2).

Ook het telefoonnummer van de afdeling, de bezoektijden en andere belangrijke informatie voor uw contactpersonen treft u aan in deze folder.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding