Skip to main content

Polikliniek voor slaap-snurk problemen

Longartsen, KNO-artsen en neurologen werken samen op de polikliniek voor slaap-snurk problemen. Veelal gaat dit om slaapapneu. Bij slaapapneu stopt u tijdens het slapen even met ademen. Hierdoor staat u vaak vermoeid op. Daarbij kan het gevaarlijk zijn. We onderzoeken u en kijken samen welke behandeling het best bij u past.

Uw eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek aan onze polikliniek treft u een longarts (met daarvoor een longfunctietest) en een KNO-arts voor een gesprek. In dit gesprek proberen wij er achter te komen waar u precies last van heeft. Op basis daarvan plannen we onderzoeken in.

Onderzoeken slaapapneu

Deze onderzoeken kunnen bestaan uit een slaapregistratie of een slaapendoscopie:

  • Slaapregistratie (polygrafie)
    Een slaapregistratie is een onderzoek, waarmee de arts de frequentie van nachtelijke ademstilstanden (apneus) kan meten. Het onderzoek wordt uitgevoerd terwijl u slaapt door middel van een slaapkastje dat u om krijgt. Het slaaponderzoek kan bij ons in het ziekenhuis gedaan worden of u krijgt het kastje mee naar huis voor één nacht.
    Zie de folder “Slaapregistratie in het ziekenhuis” of “Slaapregistratie thuis”.
  • Slaapendoscopie (somnoscopie)
    We brengen u in slaap en kijken wat er tijdens uw slaap gebeurt. We kijken of u snurkt en of u door uw neus ademhaalt.

Samen met de KNO-arts bespreken we de uitkomsten van de onderzoeken. En stellen we een behandelplan voor u op. De behandeling bestaat bijvoorbeeld uit adviezen voor leefstijlaanpassing, een slaapbeugel (MRA), een slaapmasker (CPAP) of een operatie. Zie de folder “Polikliniek voor snurken en slaapapneu”.

Uw aanspreekpunt

Binnen de polikliniek slaapapneu krijgt u een vast aanspreekpunt. Dat is een OSAS-consulent. Bij uw OSAS-consulent kunt u terecht met al uw vragen. U ziet dus steeds hetzelfde gezicht.

Voor onze aanpak van slaapapneu kregen we van de apneuvereniging een waardering van twee sterren. Meer over onze aanpak van slaapapneu leest u op de website van de polikliniek slaapapneu.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding