Skip to main content

Locatie Utrecht

Openbaar vervoer

Vanaf het centraal station Utrecht met stadsbus:

 • Lijn 8 bestemming Diakonessenhuis, halte Diakonessenhuis.
 • Lijn 12 bestemming De Uithof / WKZ, halte Rubenslaan, vanaf hier is het nog ongeveer 8 minuten lopen naar Diakonessenhuis.
 • Lijn 41 bestemming Wijk bij Duurstede busstation, halte Stadion Galgenwaard, vanaf hier is het nog ongeveer 8 minuten lopen naar het Diakonessenhuis.

Uw persoonlijke reisadvies via OV9292

Met de OV-fiets

Bij het Centraal Station NS kunt u als u een OV-Fietsabonnement heeft, een OV-fiets huren. Met de fiets bent u in 13 minuten (2,9 km) bij het ziekenhuis. Bekijk de route.
Meer informatie vindt u op www.ov-fiets.nl.

Met de auto

Vanuit de richtingen Amsterdam (via A2) en Arnhem (via A12), volg achtereenvolgens de borden:

 • Ring Utrecht, ring Utrecht (Zuid) 
 • Ring Utrecht, volg Afslag 16/17/18 richting Houten
 • Zie ‘vervolgroute’

Vanuit de richtingen Den Haag/Rotterdam (via A12) ’s-Hertogenbosch (via A2/A27) en Breda (via A27), volg achtereenvolgens de borden:

 • Ring Utrecht, ring Utrecht (Zuid)
 • Ring Utrecht, volg Afslag 16/17/18 richting Houten
 • Zie ‘vervolgroute’

Vervolgroute:

 • Neem op A12 afslag Hoograven/Lunetten (afrit 18)
 • Neem op het verkeersplein de 2e afslag richting Amersfoort (richting de waterlinieweg)
 • Neem op de waterlinieweg de 1ste afslag Galgenwaard
 • Vervolgens stoplichten links af, volgende stoplichten nogmaals linksaf
 • Volg vervolgens de borden 'H' Diakonessenhuis

Vanuit de richting Amersfoort (via A28), volg de borden ‘Rijnsweerd’:

 • Bij verkeerslichten gaat u linksaf, richting stadion Galgenwaard/Lunetten
 • Neem de eerste afslag, Centrum/Galgenwaard
 • Vervolgens stoplichten rechtsaf
 • Volg de borden 'H' Diakonessenhuis

Vanuit de richting Hilversum (via A27), volg achtereenvolgens de borden:

 • Ring Utrecht, ring Utrecht oost
 • A28 Rijnsweerd
 • Ring Utrecht/Jaarbeurs
 • Daarna bij verkeerslichten gaat u linksaf, richting stadion (Galgenwaard)/Lunetten
 • Neem de eerste afslag, stadion/centrum
 • Volg de borden 'H' Diakonessenhuis

Parkeren

We zijn gestart met de bouw van het Gezondheidshuis op ons voorterrein. Om die reden is P1 gesloten en parkeert u op P2 en P3. Houdt u er rekening mee dat het iets meer tijd kan kosten om een plekje te vinden.

Parkeergarage

Op het achterste parkeerterrein in Utrecht is een parkeergarage aanwezig waar u kunt parkeren (P2). Daarnaast kunt u gebruik maken van het parkeerterrein achteraan (P3). De afstand vanaf P2 en P3 naar de entree bedraagt te voet maximaal vijf minuten.

Parkeershuttle

Het Diakonessenhuis zet een parkeershuttle in, die patiënten en bezoekers van hun parkeerplek  (P2 of P3) naar de hoofdingang brengt en vice versa.  Hiermee voorzien we  in de behoefte van mensen die minder goed ter been zijn. Patiënten en bezoekers van het ziekenhuis mogen op elk gewenste plek ‘opstappen’. Als er een zitplaats beschikbaar is, kunt u meerijden.. Dat is natuurlijk gratis.

Verkeersregelaars

De route voor auto’s en fietsers op het terrein van het ziekenhuis is verlegd. Het Diakonessenhuis heeft verkeersborden en verkeersregelaars ingezet om u de weg te wijzen. Houdt u er rekening mee dat u iets meer tijd kwijt bent met parkeren.


Parkeerregels

Op de parkeerterreinen en toegangswegen van het Diakonessenhuis is de algemene wegenverkeerswet van toepassing. Dit betekent dat bestuurders van motorvoertuigen zich aan de geldende rijrichting en snelheid moeten houden en op de juiste wijze gebruik moet maken van het parkeerterrein. Overtreding van deze regels kan leiden tot een bekeuring of het plaatsen van een wielklem, al dan niet in combinatie met het wegslepen van het voertuig. De kosten voor het verwijderen van een wielklem bedragen 50 euro exclusief eventuele sleepkosten.

Parkeren in de omliggende straten

Het kan helaas voorkomen dat er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn op ons terrein. In dit geval kunt u betaald parkeren in de omliggende straten. U betaalt hiervoor 2,47 euro per uur en een dagkaart kost 17,42 euro. Tussen 21.00 en 9.00 uur en op zondag kunt u gratis parkeren. U kunt ook betaald parkeren bij sportcentrum Galgenwaard. Het is dan nog een kwartier lopen naar het ziekenhuis.

Kiss & Ride

Op het terrein van het ziekenhuis hebben we  de  routes voor auto’s en fietsers verlegd, die nieuwe routes staan duidelijk aangegeven. We hebben een zogenaamde ‘kiss & ride’ ingericht, waar u  kort mag stilstaan met uw auto om passagiers te laten uit- of instappen. Daarna parkeert u uw auto op P2 of P3. Nabij de hoofdingang zijn ook mindervalide parkeerplaatsen en taxistandplaatsen ingericht.

Taxi

Vlakbij de ingang van ons ziekenhuis is een standplaats voor taxi’s. Deze standplaats is groot genoeg voor drie taxi’s. Het kan voorkomen dat er geen taxi beschikbaar is als u die nodig heeft. In dat geval kunt u zich melden bij de receptie en helpen wij u. Bij onze receptie is een speciale telefoon beschikbaar waarmee u een taxi kunt bestellen.

Parkeertarieven

In Utrecht betaalt u voor het parkeren. U betaalt 2,40 euro per uur, 16,80 euro per dag. Betalen doet u bij de parkeerautomaat met contant geld of pin.

Uitrijkaarten tegen gereduceerd tarief

Als u regelmatig bij ons moet zijn, kunt u goedkopere uitrijkaarten kopen. Deze bestelt u per setje van vijf voor 30,00 euro: dat is 6,00 euro per kaartje. Als u vandaag voor 16.00 uur bestelt, kunt u uw setje morgen vanaf 9.00 uur afhalen bij het bezoekersrestaurant Brasserie 1844 in de centrale hal. Wilt u liever telefonisch bestellen dan kunt u contact opnemen met het Facilitair Service Bureau van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 088 250 6888.

De uitrijkaarten kunt u ophalen tijdens de openingstijden van Brasserie 1844:

 • maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.30 uur
 • zaterdag, zondag en op feestdagen van 11.30 tot 20.30 uur

Voor vragen of opmerkingen kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur contact opnemen met de afdeling Facilitair Service Bureau van het Diakonessenhuis op nummer 088 250 6888 of e-mail fsb@diakhuis.nl.

Wij nemen geen verantwoordelijkheid voor het kwijtraken van een kaart. Ook geven wij geen geld terug als u uw kaart verliest.

Vergoeding vervoerskosten

Sommige zorgverzekeraars vergoeden uw vervoerskosten. Bijvoorbeeld als u met de taxi naar het ziekenhuis moet. Vraag bij uw verzekeraar na of dit voor u geldt.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding