Skip to main content

Voor uw operatie

U heeft altijd een gesprek met uw arts over uw operatie. Zodat u weet wat u precies kunt verwachten. U kunt dan ook al uw vragen stellen. Daarna vindt de preoperatieve screening (POS) plaats. Dit onderzoek vindt plaats op de polikliniek Anesthesiologie.

Preoperatieve screening

Tijdens de preoperatieve screening maken we een inschatting van uw gezondheid. Wij stellen vragen over uw gezondheid. En over allergieën voor medicijnen en stoffen. Ook vragen wij naar eerdere operaties die u hebt ondergaan. En welke medicijnen u gebruikt. Daarnaast bespreken wij welke medicijnen u voor en na de operatie kunt gebruiken.
Vaak doen we ook nog lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek. Denk aan het afnemen van bloed, een röntgenfoto of een cardiogram (ECG). Wij maken voor u de afspraken voor dit aanvullende onderzoek.

Na de screening

Na de screening gaat u terug naar de verpleegafdeling. Gaat u direct de dag van uw operatie nog naar huis? Dan brengen we u naar een ruimte waar u zich kunt omkleden voor de operatie.
Op de verpleegafdeling bereiden we u verder voor op uw operatie. Daarna gaat u naar de operatiekamer. U komt eerst in een ruimte terecht met negen bedden met gordijnen ertussen. Hier krijgt u uw infuus voor uw verdoving.
Bij kinderen of mensen met een verstandelijke beperking mag er een ouder of begeleider mee naar binnen.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding