Skip to main content

Naar huis

Soms heeft u na uw opname nog zorg nodig. Omdat u het thuis nog niet redt. Dan kunnen wij u helpen om samen op zoek te gaan naar een goede plek waar u die zorg kunt krijgen of we kijken of we zorg bij u thuis kunnen regelen. We hebben een groot netwerk met organisaties die u kunnen opvangen. Dat zetten we in om de juiste zorg voor u te vinden.

Heb ik nazorg nodig?

Dat hangt af van de ingreep. En van uw thuissituatie. Voor we u ontslaan, bespreken we met u en uw familie welke zorg u nodig heeft en wie die zorg kan geven. Soms bent u al geholpen met een paar hulpmiddelen. Denk aan een douchestoel, een rollator of een rolstoel. Soms moet u tijdelijk naar een verzorgings- of verpleeghuis.

Voor opname in een verzorgings- of verpleeghuis geldt meestal een wachttijd. Als u een permanente plek nodig heeft, kunt u tijdelijk in een andere instelling opgenomen worden, voordat u terecht kunt in de instelling waar uw voorkeur naar uitgaat.

Wie regelt de nazorg?

In principe bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Maar wij regelen het graag voor u. Hier moet u ons wel toestemming voor geven. Hiervoor vult u bij de verpleging een toestemmingsformulier in. U geeft ons met dit formulier ook toestemming om uw medische- en verpleegkundige informatie op Zorgspoor te zetten. Dit is een beveiligde website waar zorginstellingen de zorg voor patiënten met elkaar af kunnen stemmen.

De juiste zorg

De juiste zorg vindt u zelf via onze zoekmachine. U kunt natuurlijk ook altijd terecht bij uw specialist of onze verpleegkundigen.

Hoe verloopt een aanvraag voor nazorg?

U geeft aan naar welke instelling of thuiszorgorganisatie uw eerste voorkeur uitgaat. Wij zetten uw aanvraag op Zorgspoor. Zodra we passende zorg voor u gevonden hebben, neemt de zorginstelling contact met u op. Om het nazorgtraject met u te bespreken en om uw vragen te beantwoorden.

Soms komt u niet bij de instelling van uw keuze terecht. Dan zoeken wij een (tijdelijke) andere instelling. Een tijdelijke opname in een andere zorginstelling duurt minimaal veertien dagen.

Het regelen van hulpmiddelen

Hulpmiddelen regelt u via de thuiszorgwinkel of uitleenservice bij u in de buurt. U kunt de hulpmiddelen maximaal een half jaar lenen. Heeft u de hulpmiddelen langer nodig? Dan kunt u ze aanvragen bij uw zorgverzekeraar of het WMO-loket van uw gemeente.

Het regelen van huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp moet u aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente. Of u regelt het zelf.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding