Skip to main content

Wie komt u tegen?

Als u in het ziekenhuis ligt komt u allerlei personeel tegen dat met elkaar samenwerkt om uw verblijf zo prettig mogelijk te laten verlopen. Dit zijn de mensen die u tegen kunt komen.

Artsen

Bij uw behandeling zijn verschillende artsen betrokken. De zaalarts werkt op de verpleegafdeling en is verantwoordelijk voor uw dagelijkse medische zorg. De specialisten informeren u over behandelmogelijkheden en de voor- en nadelen en gaan met u in gesprek over de voor u beste oplossing. U ziet hen regelmatig aan uw bed.

Verpleegkundigen

U wordt verzorgd door verpleegkundigen. Zij geven u medicijnen, wassen u, helpen u met aankleden en met alle andere dingen waar u hulp bij nodig heeft. Ook kunt u met al uw vragen en onzekerheden bij hen terecht.

Geestelijk verzorgers

Als u wilt kunt u een beroep doen op onze geestelijk verzorgers. U kunt uw verhaal bij hen kwijt en rekenen op een luisterend oor. Wilt u praten met iemand met dezelfde levensbeschouwelijke achtergrond als u? Geef het gerust aan en we regelen het voor u.

Voedingsassistenten

De voedingsassistenten zorgen voor uw eten en drinken. Zij beheren de afdelingskeuken en komen langs met de maaltijden. Iedere dag vragen ze aan u wat u wilt eten.

Afdelingssecretaresse (Baliemedewerkers)

De afdelingssecretaresse ontvangt u op de afdeling en wijst u aan in welk bed u mag liggen. Bij uw ontslag regelt zij een afspraak voor u bij de polikliniek als dat nodig is. Met al uw praktische vragen kunt u bij haar terecht. 

Paramedici en ondersteunend personeel

U kunt ook te maken krijgen met diëtisten, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, röntgen-medewerkers, afdelingsassistenten en medisch analisten. Daarnaast lopen er op de afdelingen huishoudelijk medewerkers rond. En er werken vrijwilligers die u bijvoorbeeld met uw bed naar de operatiekamer brengen. Of uw bezoek de weg wijst in de hal.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding