Skip to main content

Verpleegkundige Adviesraad

De Verpleegkundige Adviesraad (VAR) fungeert als adviesorgaan voor de Raad van Bestuur voor de vakinhoudelijke aspecten van de verpleegkundige beroepsuitoefening. Dit gebeurt op het gebied van het bewaken en bevorderen van de verpleegkundige zorgverlening en het leveren van een actieve bijdrage aan de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het ziekenhuisbeleid op het gebied van de kwaliteit van de verpleegkundige zorgverlening.

De VAR bestaat uit een dagelijks bestuur en het verpleegkundig beraad. Het dagelijks bestuur bestaat uit drie verpleegkundigen en een kwaliteitsfunctionaris (met verpleegkundige achtergrond) en overlegt tweewekelijks. Het dagelijks bestuur heeft maandelijks overleg met het verpleegkundig beraad, om informatie uit te wisselen over gesignaleerde knelpunten in de beroepspraktijk en het verpleegkundig beraad te informeren over lopende zaken.

De VAR kan met deze informatie mogelijk een gevraagd of ongevraagd advies geven. Zij heeft daartoe 1 keer per 8 weken een overleg met de Raad van Bestuur. De nadruk ligt hierbij op het bespreken van adviezen, beleid en informatie-uitwisseling tussen de verpleegkundige beroepsgroep en de Raad van Bestuur.

De leden van het dagelijks bestuur van de VAR:

• Hanneke Veldhuisen (voorzitter), verpleegkundige C1
• Ellen Maessen, verpleegkundige F1
• Petra van der Linden, Kwaliteitsfunctionaris Ouderen
• Jantine van de Pol, verpleegkundige CCU

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding