Skip to main content

Missie en visie

Het Diakonessenhuis staat voor mensgerichte en kwalitatief hoogwaardige zorg. Dit vertaalt zich in de missie en visie die aan al onze activiteiten ten grondslag ligt.

Missie


Ons medisch en verpleegkundig handelen richt zich op de behoefte van de patiënt

 • De patiënt bepaalt wat hij/zij belangrijker vindt.
  Welke behandeling en revalidatie is nodig bij een nieuwe heup? Dat hangt ervan af: wil iemand weer naar een nabijgelegen winkelcentrum kunnen lopen of lange wandelingen kunnen maken?
 • Soms moeten mensen de moeilijke afweging maken tussen 'tijd van leven' en 'kwaliteit van leven'. Wij informeren, adviseren en helpen de patiënt daarbij.  

We bieden toegankelijke ziekenhuiszorg

 • Bereikbaar, aanspreekbaar en betrokken.
 • 24/7 bereikbaarheid, geen lange wachttijden, snel zekerheid en vaste behandelteams.
 • Op onze drie locaties, Utrecht, Zeist en Doorn, bieden we de specifieke specialismen die patiënten daar van ons vragen.

We werken intern en extern samen aan vernieuwing en verbetering

 • Specialismen, disciplines en afdelingen werken intensiever samen.
 • Samenwerking maakt innovatie mogelijk, nieuwe ideeën om de zorg beter te organiseren.
 • Samenwerken doen wij ook met onze zorgpartners in de regio. Hierdoor krijgen onze patiënten zorg op de juiste plek, op het juiste moment, van de juiste professionals en volgens de allerlaatste inzichten.

 

Visie 

We willen onze missie waarmaken en ons de komende jaren onderscheiden door:

Mensgerichte zorg

 • Voor patiënten is gezondheid meer dan de afwezigheid van ziekte: "Ik word hier gezien als mens en niet als patiënt". Wij richten ons op het bestrijden van de aandoening(en), maar evenzeer op het verbeteren van het welzijn. Daarom stellen wij de patënt met zijn vragen centraal. En dat doen wij met aandacht en betrokkenheid, zodat hij/zij zich ook als medemens gezien weet. 

Medische en verpleegkundige topkwaliteit

 • Wij werken vanuit de patiëntvraag en de patiënt bepaalt wat 'topkwaliteit' is: een combinatie van bejegening en het medisch gezien maximaal haalbare resultaat. Daarom werken wij allemaal vanuit dezelfde kernwaarden en richtlijnen voor patiëntveiligheid, houden wij onze expertise bij en werken wij volgens de laatste kennis en inzichten.

Binnen en buiten te verbinden

 • De diverse specialismen in het Diakonessenhuis werken nauw met elkaar samen. En we zorgen ervoor dat onze patiënten ook buiten het ziekenhuis de juiste zorg krijgen. Daarom werken we goed samen met andere zorgverleners en nemen we daarin graag initiatieven.

 

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding