Skip to main content

Persberichten

Resultaten 1 t/m 10 van 57

10 mei 2016 - Dag van de Beroerte: gratis meten van cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker

Op dinsdag 10 mei 2016 is de jaarlijkse Europese Dag van de Beroerte. Deze dag staat in het Diakonessenhuis in het teken van een gezonde leefstijl en het herkennen en voorkomen van een beroerte. Op locatie Utrecht organiseren we een informatiemarkt. Bezoekers kunnen daar terecht om gratis hun cholesterol, bloedsuiker, bloeddruk en BMI te laten bepalen. Uiteraard is er ook informatie over risicofactoren, een gezonde leefstijl, het voorkomen en herkennen van een beroerte en de zorg en behandeling van een beroerte in het Diakonessenhuis. De dag is bedoeld voor iedereen die wil weten wat je kunt doen om een beroerte te herkennen en te voorkomen. Aanmelden voor de dag is niet nodig.

Eerste huurders gezondheidshuis Diakonessenhuis bekend

Utrecht, 31 maart 2016 – Het te bouwen gezondheidshuis van het Diakonessenhuis biedt plaats aan diverse eerstelijnszorgpartners. Huisartsenpraktijk Bosboomstraat, Verloskundigenpraktijk Westerkade en Alphega apotheek van Keule zijn de eerste zorgpartners met wie het Diakonessenhuis een huurovereenkomst aangaat.  Op donderdag 31 maart 2016 zijn in een feestelijke setting de handtekeningen gezet. De bouw van het nieuwe gezondheidshuis start in het najaar van 2016.

Chirurg Ine Burgmans van het Diakonessenhuis promoveert

Utrecht, 19 november 2015 - Vandaag promoveert Ine Burgmans, chirurg, op de kijkoperatie (TEP) bij liesbreuken. De kijkoperatie is één van de technieken om een liesbreuk te behandelen. Naast haar werk als oncologisch chirurg en gespecialiseerd liesbreukchirurg, heeft zij enkele jaren onderzoek gedaan in het grootste liesbreukcentrum van Nederland, gevestigd in het Diakonessenhuis in Zeist. Haar onderzoek richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van liesbreukchirurgie. Eén van de belangrijkste conclusies van haar proefschrift is dat de kans op chronische pijn na een kijkoperatie lager is dan bij een andere techniek.

Diakonessenhuis opnieuw seniorvriendelijk

Het Diakonessenhuis heeft vandaag opnieuw het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis ontvangen. De ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG geven dit kwaliteitskeurmerk omdat het Diakonessenhuis haar zorg goed heeft afgestemd op de oudere patiënt. Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk dat oudere patiënten zich overal in het ziekenhuis thuis voelen. De afgelopen jaren heeft het ziekenhuis dan ook veel gedaan om dit te realiseren.  120 ziekenhuizen in Nederland zijn door de ouderenbonden gescreend en het Diakonessenhuis is een van de 55 ziekenhuizen met het keurmerk.

9 april: Verwenavond voor (ex) borstkankerpatiënten in Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis, gespecialiseerd in zorg voor mensen met kanker, organiseert op donderdag 9 april een ontspannende en informatieve verwenavond voor vrouwen met borstkanker. Naast informatie over borstkanker en de behandelingen zijn er ontspannende massages, een yogaworkshop, mini-schoonheidsbehandelingen, informatie over haar- en huidverzorging en maakt een professionele fotograaf op verzoek een portret. Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om naast een goede behandeling, goede begeleiding te bieden. Zo helpt het ziekenhuis patiënten ondanks hun ziekte in balans te zijn en blijven.

Wetenschappelijk onderzoek darmkanker bij ouderen in Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis doet wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van darmkanker bij ouderen. Uit het onderzoek van promovenda Anandi Schiphorst, chirurg in het Diakonessenhuis, blijkt onder andere dat het belangrijk is dat oncologen en chirurgen nauw samenwerken met klinisch geriaters (medisch specialist specifiek gericht op ouderenzorg). Wanneer een klinisch geriater betrokken is bij het opstellen van een behandelplan vermindert het risico op over- en onderbehandeling van ouderen. Dit komt doordat geriaters kijken naar de mate waarin het lichaam de behandeling aankan. Nu wordt er bij het bepalen van de behandeling van ouderen met darmkanker nog te veel gekeken naar de leeftijd. In het Diakonessenhuis, gespecialiseerd in zorg op maat voor ouderen, zorgen chirurgen, oncologen en geriaters er al samen voor dat de oudere patiënt de behandeling zo goed mogelijk doorkomt. Dit onderzoek bevestigt de huidige aanpak van het Diakonessenhuis. In 2014 ontving het Diakonessenhuis het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis. 
 

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding