Skip to main content

Behandeling

U komt bij ons terecht na een verwijzing van uw huisarts. Op onze polikliniek dermatologie onderzoeken we of u huidkanker heeft, en welke soort. Er zijn vele soorten huidkanker.

Actinische Keratose

Actinische keratose wordt beschouwd als een voorstadium van huidkanker. Actinische keratose uit zich in ruw aanvoelende, schilferende plekjes op de huid. De plekjes zijn meestal lichtrood gekleurd met een ruw oppervlak.

Basaalcelcarcinoom

Basaalcelcarcinoom (BCC) is een vorm van vorm van huidkanker die vrijwel nooit uitzaait. Er bestaan verschillende vormen: oppervlakkig groeiend BCC, solide groeiend BCC en sprieterig groeiend BCC.

Plaveiselcelcarcinoom

Plaveiselcelcarcinoom is een kwaadaardige vorm van huidkanker. Deze vorm van huidkanker ontstaat in de opperhuid en kan soms uitzaaien naar de lymfeklieren of andere organen.

Melanoom 

Deze kwaadaardige vorm van huidkanker presenteert zich meestal als een donker gekleurde (veranderde) moedervlek. Een melanoom kan uitzaaien. Moedervlekken die veranderen, kunt u dan ook het beste zo snel mogelijk door uw huisarts of een dermatoloog laten beoordelen.

Huidkanker kunnen we op verschillende manieren behandelen. Welke behandeling u krijgt, hangt deels af van het type huidkanker dat u heeft.

 

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding