Skip to main content

Wie komt u tegen?

Op de Intensive Care krijgt u te maken met een behandelteam en een paramedisch team.

Het behandelteam bestaat uit:

  • Intensivisten
  • Arts-assistenten
  • IC-verpleegkundigen
  • Zorg- of afdelingsassistenten

Het paramedische team bestaat uit bijvoorbeeld:

Intensivisten

Dit zijn gespecialiseerde medisch specialisten (internist of anesthesioloog met het aandachtsgebied Intensive Care). Zij hebben de dagelijkse medische leiding van de IC in handen. De intensivisten werken nauw samen met de specialist bij wie u onder behandeling was.

Arts-assistenten

Dit zijn basisartsen die al dan niet in opleiding zijn tot medisch specialist. Zij ondersteunen de intensivisten en zijn continu aanwezig op de IC.

IC-verpleegkundigen

Er zijn 50 verpleegkundigen op de IC. Zij hebben een speciale opleiding gevolgd voor de Intensive Care. Zij werken nauw samen met de artsen. Per dienst zorgt een verpleegkundige voor één of twee patiënten.

Zorg- of afdelingsassistenten

De zorg- of afdelingsassistenten zorgen ervoor dat alles op de Intensive Care wordt bijgevuld en schoongemaakt. Ook helpen zij bij de zorg voor patiënten als dat mogelijk is.

Fysiotherapeuten

Vanaf de eerste dag krijgt u op de Intensive Care begeleiding van een fysiotherapeut. De behandeling kan bestaan uit oefeningen vanuit of op het bed, voor het behoud van kracht, mobiliteit en conditie.

Diëtist

De diëtist zorgt ervoor dat u de juiste voeding krijgt. Goede voeding is heel belangrijk voor uw herstel.

Logopedist

Een logopedist komt u tegen als u bijvoorbeeld lang aan de beademing heeft gelegen. De logopedist helpt u bij het oefenen met slikken, zodat u zich niet verslikt.

Geestelijk verzorger

De geestelijk verzorger ondersteunt u en uw familie tijdens de opname en bij het voeren van gesprekken over uw aandoening.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding