Skip to main content

Nefrologie

Een groot deel van de nierziekten wordt veroorzaakt door schade als gevolg van hoge bloeddruk (hypertensie), suikerziekte (diabetes mellitus) en aderverkalking (atherosclerose). Een kleiner deel is het gevolg van ziekten die alleen in de nier schade aanrichten, en door erfelijke nierziekten (cystenieren).

In de nefrologie wordt geprobeerd om schade te voorkomen. Of om verdere beschadiging van de nier af te remmen. Het doel is om te voorkomen dat de patiënt een kunstnierbehandeling of buikspoeling nodig heeft. Of om dat zo lang mogelijk vooruit te schuiven. Als een kunstnierbehandeling of buikspoeling toch noodzakelijk is, dan kan de patiënt soms met een niertransplantatie geholpen worden.

U kunt voor alle drie de manieren van behandeling (kunstnierbehandeling, buikspoeling, niertransplantatie) terecht bij de nierziektespecialisten van het Diakonessenhuis.

Voor patiënten met een ernstig verstoorde nierfunctie hebben wij een nierfalenpolikliniek. Hier bespreken we samen met u of op korte termijn een nierfunctievervangende therapie nodig is.

Zorgprofessionals

De volgende internisten zijn gespecialiseerd in nierziekten:

dr. G.A.J. van Boekel
dr. F.T.J. Boereboom
dr. S.J.J. Logtenberg
dr. T.J.M. Tobé

 

 

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding