Skip to main content

Wie komt u tegen?

Al onze zorgverleners zijn BIG-geregistreerd. Dat betekent dat u uw zorgverlener makkelijk kunt opzoeken in het BIG-register. In dat register ziet u precies waar uw zorgverlener voor is opgeleid. Lees meer over de Wet BIG.

Medisch specialisten

Medisch specialisten hebben na hun basisopleiding geneeskunde een aanvullende specialisatie gekozen. De specialisten houden spreekuur op de poliklinieken. Als u bent opgenomen, komt de specialist bij u aan het bed om uw behandeling of de resultaten van een onderzoek met u te bespreken.

Arts-assistenten

Arts-assistenten zijn afgestudeerde basisartsen die in opleiding zijn tot specialist. Soms staan zij aan uw bed in plaats van uw specialist. Arts-assistenten werken altijd onder een specialist. De arts-assistenten overleggen dan ook met de specialist over uw behandeling.

Coassistenten

Coassistenten zijn studenten geneeskunde en zijn dus in opleiding tot arts. Door in het ziekenhuis te werken doen zij ervaring op. Coassistenten lopen soms mee met een specialist als die u bezoekt. Ook op de polikliniek of bij behandelingen komt u ze tegen. 
 
Soms voert u het eerste gesprek met hen. Zij stellen vragen over uw ziektegeschiedenis en noteren de gegevens in uw dossier. Daarna bespreken zij hun bevindingen met de arts of arts-assistent.

Ook daarna komt u coassistenten tegen. Zij voeren bijvoorbeeld uw behandeling uit. Altijd onder toezicht van een specialist of arts-assistent. Heeft u bezwaar tegen de aanwezigheid van een coassistent? Laat dat dan weten aan uw arts of verpleegkundige.

Verpleegkundig specialisten

De verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die hoger opgeleid is dan andere verpleegkundigen. De verpleegkundig specialist mag daarom bepaalde medische handelingen overnemen. De verpleegkundig specialist werkt altijd onder toezicht van een medisch specialist.

Vaak begeleidt de verpleegkundig specialist u tijdens uw hele onderzoeks- en behandeltraject. Zo heeft u een vast aanspreekpunt.

Physician assistants

Bij verschillende specialismen werken physician assistants. Dit zijn medische assistenten die  routinehandelingen uitvoeren. 

Verpleegkundigen

Op de verpleegafdelingen heeft u het meest te maken met de verpleegkundigen. Het verpleegkundig team op een afdeling bestaat uit:

  • Een afdelingshoofd
  • Verpleegkundigen
  • Voedingsassistentes
  • Afdelingsassistentes
  • Secretaresses

Gespecialiseerd verpleegkundige

U kunt tijdens een spreekuur op de polikliniek te maken krijgen met een gespecialiseerde verpleegkundige. Bijvoorbeeld een diabetesverpleegkundige of een predialyseverpleegkundige.

Polikliniekassistenten

De polikliniekassistenten assisteren de artsen bij het spreekuur. Zij geven u aanvullende informatie, maken afspraken voor onderzoeken en geven u folders en formulieren. Soms assisteren zij bij de behandeling of onderzoeken.

Medewerkers van onderzoeksafdelingen

Wordt u doorverwezen voor aanvullend onderzoek? Dan treft u op de onderzoeksafdelingen gespecialiseerd personeel. Dat personeel is opgeleid om de onderzoeken uit te voeren.

Vrijwilligers

In het ziekenhuis werken veel vrijwilligers. Zij proberen uw verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. De vrijwilliger op de verpleegafdeling heeft tijd om iets extra's voor u te doen. Zoals een wandeling met u maken, een gesprekje voeren of een kopje koffie drinken.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding