Skip to main content

Op het spreekuur

Voor de polikliniek Kindergeneeskunde kunt u terecht in Utrecht, Zeist en Doorn. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt en al in het bezit bent van een patiëntenpas kunt u zich op de dag van uw afspraak direct melden bij de balie van de polikliniek Kindergeneeskunde. Hier komt u door op de locatie Utrecht route 278 te volgen. Op de locatie Zeist meldt u zich bij balie 9. Als u nog geen patiëntenpas heeft, verzoeken we u bij het bureau Patiëntinschrijving een patiëntenpas te laten maken voordat u naar de polikliniek gaat voor uw afspraak, .

Op de polikliniek Kindergeneeskunde wordt u ontvangen door de  poli-assistente. Zij begeleidt u naar de spreekkamer. Ook zal zij uw kind meten en wegen en soms ook zijn of haar bloeddruk meten. Uw kind wordt daarna meestal verder geholpen door de kinderarts. Het is ook mogelijk dat u eerst door een coassistent of een huisarts in opleiding (HAIO) wordt gezien, alvorens de kinderarts komt. Meestal is dat het geval wanneer u voor het eerst met uw kind op spreekuur komt.

De coassistent of HAIO vraagt naar de klachten van uw kind en voert zo nodig lichamelijk onderzoek uit. Vervolgens wordt met de kinderarts overlegd en zal de arts eventueel nog aanvullende vragen stellen of (een deel van) het lichamelijk onderzoek herhalen. De kinderarts bespreekt vervolgens met u de behandelopties voor uw kind. Ook worden er eventuele vervolgafspraken gemaakt.

Een eerste bezoek aan de polikliniek duurt (door de aanwezigheid van een coassistent of een HAIO) ongeveer een uur. Een vervolgafspraak duurt ongeveer tien minuten. Als u geen coassistent of HAIO wilt treffen, kunt u dat uiteraard aangeven als u een afspraak maakt.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding