Skip to main content

Op het spreekuur

Via uw huisarts of een andere medisch specialist wordt u naar de polikliniek longziekten en tuberculose verwezen. De doktersassistente kan voor u aan de balie of telefonisch een afspraak maken. U kunt terecht in Utrecht, Zeist en Doorn.

De polikliniek longziekten en tuberculose bevindt zich op alle drie de locaties: Utrecht, Zeist en Doorn. Op de polikliniek werken 7 longartsen.

Werkwijze

Voorafgaand aan uw afspraak bij de longarts, krijgt u eerst een longfunctietest om zo te kijken hoe het met uw longen gaat. Het longfunctieonderzoek duurt 30 minuten en aansluitend kunt u terecht bij de longarts.

In sommige gevallen is een longfunctietest vooraf niet nodig. Dit wordt dan door de doktersassistente die voor u de afspraak maakt, aangegeven.

Na de longfunctietest maakt u kennis met de longarts. Hij of zij zal vragen naar uw klachten en u de uitslag van de longfunctietesten geven. Mocht het nodig zijn dan zal de longarts aanvullende onderzoeken aanvragen, zoals een röntgenfoto, een CT-scan of een bronchoscopie.

Na dit gesprek en de eventueel aanvullende onderzoeken stelt de longarts samen met u een behandelplan op.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding