Skip to main content

Longbehandelkamer

De longbehandelkamer bevindt zich naast de polikliniek longziekten en tuberculose op locatie Utrecht. Er werken 5 verpleegkundigen die nauw samenwerken met de 7 longartsen.

Een longarts onderzoekt u en stelt vast of het nodig is dat er een behandeling op de longbehandelkamer plaatsvindt. Hij of zij bespreekt de gang van zaken en de mogelijke risico’s met u.

Aan de balie van de polikliniek longziekten en tuberculose maakt de doktersassistente een afspraak voor u op de behandelkamer. De doktersassistente geeft u mondeling een toelichting over het onderzoek en de voorbereidingen. U krijgt een folder mee waarin u alle informatie thuis rustig na kunt lezen.

Behandelingen

Er worden verschillende behandelingen uitgevoerd op de longbehandelkamer:

  • Een bronchoscopie
  • EBUS-bronchoscopie
  • Diagnostische pleurapunctie
  • Drainage van pleuravocht
  • Een longoperatie
  • Behandeling van een klaplong

De longarts voert de behandeling uit en wordt daarbij ondersteund door 2 verpleegkundigen. Iedere behandeling is anders.In de patiëntenfolders kunt u lezen wat het doel is van de behandeling, hoe de behandeling uitgevoerd wordt en hoe u zich kunt voorbereiden.

Voor een aantal onderzoeken is het nodig dat u zich thuis voorbereidt, door bijvoorbeeld tijdelijk te stoppen met medicatie of nuchter te blijven voor het onderzoek. Lees dus altijd goed de folder voordat u naar het ziekenhuis komt. Heeft u vooraf vragen dan kunt u telefonisch contact opnemen met de polikliniek longziekten en tuberculose.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding