Skip to main content

Opname

Op afdeling Longziekten en tuberculose behandelen wij patiënten met alle mogelijke soorten longaandoeningen.

Deze afdeling heeft 30 bedden, verdeeld over 5 vierpersoonskamers, 2 tweepersoonskamers en 6 eenpersoonskamers. Elke kamer heeft een eigen verpleegkundige die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken. Ook zijn er 2 isolatiekamers.

Verpleging

Als u vragen heeft over verpleegkundige zaken, kunt u deze stellen aan de verantwoordelijk verpleegkundige. Ook tijdens het bezoekuur zijn de verpleegkundigen altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.

Op alle twee- en vierpersoonskamers wordt gemengd verpleegd. Dat wil zeggen dat mannen en vrouwen op dezelfde zaal opgenomen worden. Heeft u hier bezwaar tegen, dan kunt u dit laten weten. Er wordt dan zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Artsenvisites

Op de drie locaties van het Diakonessenhuis werken meerdere longartsen. De longartsen worden geassisteerd door twee arts-assistenten. Zij verdiepen zich zorgvuldig in uw toestand, waardoor de kwaliteit van de medische zorg gewaarborgd blijft. Twee longartsen hebben de supervisie over de arts-assistenten. De supervisie rouleert. Er is dagelijks overleg tussen de arts-assistenten en de longartsen. Als u een gesprek met uw eigen longarts op prijs stelt, dan kunt u dit altijd vragen.

Dagelijks wordt er visite gelopen door de zaalarts, één keer per week is een longarts hierbij zelf aanwezig. Na uw ontslag krijgt u voor de poliklinische behandeling en controles weer een afspraak bij uw eigen longarts.

Andere hulpverleners

Zonodig schakelen de arts of verpleegkundige, in overleg met u, andere hulpverleners in bij uw behandeling, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, een transmurale longverpleegkundige, een diëtiste of een geestelijk verzorger.

Contactpersonen

Al bij uw opname kunt u aangeven wie uw contactpersonen zijn. Zij zijn de personen met wie de verpleegkundigen of de artsen contact opnemen als dat nodig is. Wanneer uw contactpersoon (uiteraard alleen met uw toestemming) vragen heeft of meer informatie wil, kan hij/zij telefonisch contact opnemen met de afdeling. Een persoonlijk gesprek is ook mogelijk, bijvoorbeeld tijdens het bezoekuur ’s middags of ‘s avonds. Voor overleg met uw specialist of de arts-assistent kan uw contactpersoon een afspraak maken via de verpleegkundige of afdelingssecretaresse.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding