Skip to main content

Epilepsieconsulent

We hebben veel aandacht voor een goede behandeling van patiënten met epilepsie. Als u of uw kind de diagnose epilepsie krijgt, kunt u hiervan schrikken. Ook kunt u veel vragen hebben en brengt het onzekerheden met zich mee. Samenwerking tussen u als patiënt, de epilepsieconsulent en behandelend arts is van wezenlijk belang voor een goede epilepsiezorg.

Wat doet de epilepsieconsulent?

De epilepsieconsulent is een belangrijke schakel tussen specialist en patiënt en maakt deel uit van het team van neurologen. De epilepsieconsulent begeleidt u met de psychische en sociale gevolgen en uw eventuele angst voor aanvallen. De consulent heeft hierin een adviserende en coachende rol en kijkt met u naar de gevolgen die epilepsie heeft voor het dagelijks leven. Ook helpt de epilepsieconsulent u met het stellen van de juiste vragen aan uw behandelend arts. De neuroloog blijft uw behandelend arts en behandelt de epilepsie.

Lees ook het interview in het tijdschrijft Transmissie van Epilepsie Vereniging Nederland met onze epilepsieconsulent Jeannet Bremer en neuroloog Willem Voet over de zorg voor mensen met epilepsie.

Over epilepsie

Epilepsie is een hersenaandoening die zich uit in de vorm van aanvallen. Deze aanvallen zijn het gevolg van een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrische evenwicht in de hersenen. Er zijn veel verschillende oorzaken voor epilepsie. In Nederland hebben ongeveer 120.000 mensen deze hersenaandoening. Per jaar wordt de diagnose zo’n 8.000 tot 11.000 keer gesteld. Epilepsie kan op iedere leeftijd voorkomen, maar in driekwart van de gevallen begint het in de kindertijd.

Consult

Na het stellen van de diagnose epilepsie start de behandelend arts met de behandeling en krijgt u een afspraak met de epilepsieconsulent. Dit contact kan eenmalig zijn, maar ook uit meerdere contacten bestaan. Dit is mede afhankelijk van uw behoefte. De epilepsieconsulent en de behandelend arts werken intensief met elkaar samen. Als u zelf vragen heeft kunt u altijd contact opnemen. Ook als u al langer epilepsie heeft kan uw behandelend arts u verwijzen naar de epilepsieconsulent. De eerste afspraak duurt een uur, een vervolgafspraak duurt 45 minuten.

Een afspraak maken

De epilepsieconsulent is op donderdagmiddag telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 088 250 5303. Op andere dagen kunt u via de secretaresse van de polikliniek Neurologie een afspraak maken via telefoonnummer 088 250 5303. De spreekuren zijn elke donderdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding