Skip to main content

Herniaspreekuur

Een hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf in uw nek of uw rug waardoor een zenuwwortel wordt afgekneld. Uw huisarts kan u verwijzen naar ons speciale herniaspreekuur.

U heeft op dit spreekuur eerst een gesprek met de neuroloog. De neuroloog doet ook lichamelijk onderzoek bij u. Als het nodig is, kan er daarna meteen een MRI-scan worden gemaakt. De uitslag van de onderzoeken krijgt u nog op dezelfde dag en dan worden ook de behandelingsmogelijkheden met u besproken.

Behandeling

De behandeling kan bestaan uit behandeling van de pijn of een operatie. Meestal is een operatie echter niet nodig. Vaak verdwijnen herniaklachten door fysiotherapie, rust en pijnstillers.

Als u erg veel last heeft van pijn, kunnen wij u doorverwijzen naar de pijnpoli. U kunt dan behandeld worden met medicijnen of een injectie in de rug. Soms is een operatie toch nodig. Dan verwijzen we u door naar de neurochirurg om dit verder te bespreken. De neurochirurgen houden spreekuur op dezelfde polikliniek. Hier kunt u meestal binnen twee weken terecht.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding