Skip to main content

Hoofdpijnspreekuur

Hoofdpijn komt veel voor. Het is vaak vervelend, maar meestal onschuldig. Soms kan uw hoofdpijn echter wijzen op een aandoening. Dat onderzoeken wij op het hoofdpijnspreekuur.

Op dit spreekuur kunt u met één afspraak terecht voor onderzoek, de diagnose en het behandelplan. U heeft een gesprek met de neuroloog en als het nodig is, kan meteen daarna een CT-scan van de hersenen gemaakt worden. U krijgt hier ook direct de uitslag van.

De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn:

  • Spierspanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Clusterhoofdpijn
  • Medicatieafhankelijke hoofdpijn

Wat kunnen wij doen?

Wij kunnen u niet altijd helemaal vrij krijgen van hoofdpijn. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat u er minder last van heeft in uw dagelijks leven. Door u goede medicijnen te geven bijvoorbeeld of door u adviezen te geven over de manier waarop u leeft.

Vaak vragen wij u om een hoofdpijndagboek bij te houden, zodat wij erachter kunnen komen welke dingen uw hoofdpijn veroorzaken. Soms wordt een scan van uw hersenen gemaakt.

U heeft voor een bezoek aan het hoofdpijnspreekuur altijd een verwijzing nodig van uw huisarts. In Utrecht kunt u iedere donderdag op het spreekuur terecht. In Zeist kunt u ook op woensdagavond na vijf uur terecht.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding