Skip to main content

TIA-service

Als u een TIA heeft gehad, kunt u binnen drie dagen terecht bij onze TIA-service. Hier doen wij onderzoek naar de oorzaak van uw TIA en kijken we hoe we erger kunnen voorkomen. Er is een TIA-service in Utrecht en in Zeist.

Wat is een TIA?

Bij een TIA krijgt een deel van uw hersenen tijdelijk te weinig bloed. Meestal merkt u dat u een TIA heeft, omdat u uitvalsverschijnselen krijgt. Uw gezicht trekt bijvoorbeeld tijdelijk scheef. Of u kunt uw arm niet goed bewegen. Ook kan het zijn dat u niet goed ziet aan één kant of met één oog of niet duidelijk kunt praten.

De uitvalsverschijnselen trekken meestal na een paar minuten weer weg. Een TIA is eigenlijk altijd een waarschuwing voor een dreigende beroerte. Daarom is het belangrijk dat u snel voor onderzoek naar ons toekomt. Indien u of uw omgeving een TIA vermoedt, is het nodig dat u onmiddellijk contact opneemt met uw huisarts.

Werkwijze TIA-service

Een afspraak op de TIA-service is meestal vroeg in de ochtend. Wij hebben dan eerst een gesprek met u en we onderzoeken u. Bij die onderzoeken kunt u denken aan:

  • Bloeddruk meten
  • Hartfilm maken
  • Een echo van uw halsvaten
  • Een CT-scan van uw hersenen

’s Middags krijgt u de uitslagen van de onderzoeken. Wij bespreken dan ook hoe we u eventueel gaan behandelen en we vertellen u hoe u het risico op een TIA kunt verminderen.

Meestal kunt u daarna weer naar huis. In sommige gevallen moet u langer in het ziekenhuis blijven voor onderzoek of behandeling.

Voor een bezoek aan onze TIA-service heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts. Een afspraak maakt u via nummer 088 250 5303.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding