Skip to main content

Wie komt u tegen?

Neuroloog
Op de afdeling neurologie komt u de neuroloog tegen. Dat is een medisch specialist op het gebied van ziekten van de hersenen, de zenuwen of de spieren.

Op de polikliniek

Op de polikliniek werken neurologen, KNF-laboranten, doktersassistenten en OK-planners. Afhankelijk van het traject dat u doorloopt komt u enkele van hen, of allemaal, tegen als u op de poli komt.

KNF-laborant
Binnen de polikliniek neurologie werken laboranten van de afdeling Klinische Neurofysiologie. Zij doen functieonderzoeken van het zenuwstelsel. De laborant werkt nauw samen met de neuroloog.

Doktersassistent
Aan de balie van onze polikliniek komt u veelal doktersassistenten tegen. Zij plannen al uw afspraken in en kunnen veel van uw vragen beantwoorden. Ook aan de telefoon zijn zij uw eerste aanspreekpunt.

MS-verpleegkundige
Bij de MS-verpleegkundige kunt u terecht met al uw vragen en zorgen ten aanzien van de gevolgen van het hebben van MS voor uw dagelijks leven. 
Denk hierbij aan (voorlichting over) medicatie, adviezen ten aanzien van functioneren in privé en werksituatie en hoe om te gaan met beperkingen en vermoeidheid.

Parkinson-verpleegkundige
Bij de Parkinson-verpleegkundige kunt u terecht met al uw vragen en zorgen ten aanzien van de gevolgen van het hebben van de ziekte van Parkinson voor uw dagelijks leven.
De Parkinson-verpleegkundige neemt vragenlijsten met u door om vast te stellen op welke terreinen van uw gezondheid er zorgen zijn en hoe er passende hulp gevonden kan worden.

Epilepsieconsulent
De epilepsieconsulent vormt een schakel tussen u en uw specialist. Zij begeleidt u in het omgaan met de gevolgen die uw epilepsie en het gebruik van de medicatie heeft voor uw dagelijks leven.

Op de verpleegafdeling

Op de verpleegafdeling werken verpleegkundigen, afdelingsassistenten en arts-assistenten.

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding