Skip to main content

John Taks wordt nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis

8 oktober 2015

De Raad van Toezicht heeft per 15 december 2015 John Taks (1960) benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur. Taks volgt interim voorzitter Arie van Alphen op, die zijn tijdelijke functie op 15 december neerlegt. Daarna volgt een korte overdrachtsperiode. Nu is Taks lid Raad van Bestuur van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. 
 

john taks

Taks heeft jarenlange ervaring in de besturing van ziekenhuizen. Vóór het Albert Schweitzerziekenhuis was hij lid van de Raad van Bestuur van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Daarvoor bekleedde hij managementfuncties in het Franciscusziekenhuis Roosendaal en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. 

Naast Taks wordt een nieuw lid van de Raad van Bestuur geworven met bedrijfsvoering als aandachtsgebied. Zodra die benoeming een feit is, is de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis compleet. 

 

Marten Oosting, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis: “Wij zijn verheugd over de benoeming van John Taks. Met zijn kwaliteiten gaat hij, samen met de medische staf en de medewerkers, het Diakonessenhuis verder profileren als een kwalitatief hoogwaardig algemeen ziekenhuis. Van Alphen heeft met grote voortvarendheid impulsen gegeven aan belangrijke verandertrajecten in het ziekenhuis. De Raad van Toezicht is hem daarvoor zeer erkentelijk en verwacht van Taks dat hij met volle inzet voortgaat op de ingeslagen weg.”


 

 

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding