Skip to main content

Groepscursus: Omgaan met een chronische ziekte

5 maart 2018

Patiënten die psychische problemen ondervinden van hun medische chronische aandoening, kunnen vanaf 12 april deelnemen aan een nieuwe groepscursus ‘Omgaan met een chronische ziekte’. De afdeling Medische psychologie van het Diakonessenhuis verzorgt deze cursus.

Over de cursus

De cursus beslaat 6 bijeenkomsten en is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Dat is een aanpak die door veel psychologen gebruikt wordt en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze therapie goed werkt. Deelnemers aan de cursus leren hoe zij om kunnen gaan met belemmerende gedachten en ze oefenen met nieuw gedrag. Zij ervaren in de groepscursus steun en herkenning bij de andere deelnemers.

Aanmelden

Als u mee wilt doen met deze groepscursus, kunt u dat bij uw eigen arts aangeven. U krijgt dan eerst een intake met een van onze psychologen.

Zorg voor patiënten met een chronische ziekte

Mensen leven langer. Behandelingen worden beter. Dit betekent dat steeds meer ziekten chronisch worden. In Nederland leven 5,3 miljoen mensen langdurig met een aandoening. Twee miljoen hebben meer dan één chronische ziekte. Het Diakonessenhuis heeft daarom de zorg voor patiënten met een chronische ziekte hoog op de agenda staan.

Terug naar overzicht

Beste bezoeker,

U maakt gebruik van een verouderde versie van Internet Explorer.
Deze website werkt in deze verouderde versie niet optimaal.
Installeer de laatste versie van Internet Explorer.
Zo kunt u optimaal gebruik maken van de website.

Sluit deze melding